U toku sanacija udarnih rupa na bugojanskim saobraćajnicama

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Sanacija udarnih rupa na saobraćajnicama u bugojanskim naseljima jedan je od prioritetnih projekata koje ovih dana realizira JP za stambeno komunalne djelatnosti i lokalne puteve.Projekta u iznosu od 35.000 KM finansiran je sredstvima općinskog budžeta.

Povoljni vremenski uslovi pogoduju odvijanu radova, tako da je do sada okončana sanacija udarnih rupa u ulici Armije BiH, te u naseljima Čipuljić,Hadžialić ograda, Ciglane i Vrpeć.

Adis Mašić, direktor JP za stambeno komunalne djelatnosti i lokalne puteve najavio je da će nakon Bajrama početi sanaciju udarnih rupa na putnim komunikacijama i u drugim bugojanskim naseljima.

– Zahvaljujući potrebnoj mehanizaciji, koju smo obezbijedili ove godine, kao i našim radnicima, JP za stambeno komunalne djelatnosti i lokalne puteve ujedno je i izvodjač radova – rekao je Mašić. U planu su i drugi infrastrukturni projekti za koje su, kako je rekao, okončane tenderske procedure i potpisani ugovori sa izvodjačima radova. Očekuje da će se realizacija planiranih radova odvijati predvidjenom dinamikom.