U Travniku potpisan Sporazum o saradnji JP RTV Bugojno i Internacionalnog univerziteta Travnik

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U prostorijama Internacionalnog univerziteta Travnik potpisan je  Sporazum o saradnji  izmedju  JP RTV Bugojno i Univerziteta. Cilj je omogućiti studentima Fakulteta za medije i komunikacije da se i na  praktičan način upoznaju s radom u medijima.

 U okviru Internacionalnog  univerziteta u Travniku  djeluje 7 fakulteta, a medju njima i  Fakultet za medije i komunikacije.  Kako je istaknuto tokom  potpisivanja Sporazuma, riječ je o saradnji koja je od obostrane koristi. RTV Bugojno kao medij i Univerzitet kao obrazovna ustanova, na ovaj način  će  pružiti priliku studentima da svoje  teorijsko znanje upotpune praktičnim radom. Naglasili su to i rektor Univerziteta prof.dr.sc. Rajko Kasagić, dekan  Fakulteta za medije i komunikacije prof. dr. sc. Nenad Novaković i direktor RTV Bugojno prof. dr. sc.  Erdin Hasanbegović.

Kako  je istaknuto, Univerzitet nastoji  da svim studentima omogući sticanje praktičnog  iskustva u gradovima iz kojih dolaze bilo da je riječ o Bugojnu, Travniku, Jajcu, Sarajevu, Banja Luci a na osnovu njihovog zanimanja za  printane, elektronske i nove medije.

Inače, od osnivanja do danas, na fakultetima Internacionalnog Univerziteta u Travniku  je diplomiralo, magistriralo, doktoriralo 3500 studenata, a  na Univerzitetu  se trenutno obrazuje oko 4000 studenata. Neki od njih će imati priliku da u RTV Bugojno steknu i prva praktična iskustva.