UABNOR Bugojno: Obilježena 37. godišnjica od smrti Josipa Broza Tita

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U sklopu Dana Općine Bugojno, jučer je u prostorijama Udruženja antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Bugojno obilježena 37. godišnjica od smrti predsjednika bivše Jugoslavije Josipa Broza Tita. Tim povodom, upriličena je izložba raznovrsnih eksponata kolekcionara Dragana Mučibabića te odata počast miutom šutnje.

Na današnji dan prije 37 godina umro je Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ i Saveza komunista, vrhovni komandant oružanih snaga i jedan od osnivača Pokreta nesvrstanih.

U prostorijama Udruženja antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Bugojno jučer su izloženi brojni eksponati koji svjedoče o tekovinama NOR-a kao i o Titovom boravku u Bugojnu.

Signalizacijom i minutom šutnje tačno u 15:05 odata je počast predsjedniku SFRJ.

Predsjednik Udruženja Amir Kišija kazao je kako je obilježavanje godišnjice tradicija koja se nastoji na simboličan način obilježiti svake godine. Nastojat će da u što skorijem roku obezbijede veći prostor kako bi svi eksponati bili izloženi. 

Izložbu u znak sjećanja na lik i djelo Josipa Broza Tita, građani će moći pogledati u narednih sedam dana, u prostorijama Udruženja.

12345