Učenici I OŠ Bugojno uspješno organizovali humanu akciju

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Istinska želja da se pomogne drugom bila je dovoljna učenicima I OŠ Bugojno da se, u kratkom vremenu,organizuju i u djelo provedu humanu akciju. 

Sav prihod od ulične prodaje kolača koje su, uz pomoć svoji ukućana, pripremili  donirat će Ustanovi za nezbrinutu djecu u Zenici. Trebalo im je veoma malo vremena da organizuju uličnu prodaju kolača, a u ponudi su bili sokovi i privjesci za ključeve.

-Naši sugradjani su pomogli ovu našu humanu akciju. Bilo je i onih koji su donirali novac, a nisu ništa od ponudjenog kupili. Zadovoljni smo akcijom i zahvaljujemo našoj razrednici i nastavnici Fatimi Jahija, ali i svima koji su nam pomogli – istakli su učenici.

-Ideja je potekla od učenika III OŠ Bugojno, koji su nedavno realizovali projekat pod nazivom „Pokreni sebe, promijeni svijet“. Na Vijeću učenika predložili su da se i druge škole uključe u ovakve aktivnosti, a što su učenici I OŠ zdušno prihvatili – istakla je nastavnica Fatima Jahija, koordinatorica Vijeća učenika ove osnovne škole.

Naglasila je kako je ova humana akcija potakla i druge učenike da se priključe, što je motiv, kako je rekla, da se nastavi s ovakvim aktivnostima. Samir Šečić, direktor I OŠ Bugojno je podržao humanu akciju učenika.

– Naši učenici su ovom akcijom poslali poruku da je važnije od prikupljenog novca biti dobar čovjek, biti human i pomoći drugom – rekao je Šečić. U svoje i u ime učenika zahvalio svima koji su podržali  humanu akciju, a posebno Šidi Kalbić, predsjednici Udruženja Džerdjef koja je pozdravila i novčano pomogla ovu humanu akciju učenika I OŠ Bugojno.

111213141516171819202122