Učenici I OŠ Bugojno uspješno organizovali humanu akciju

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Istinska želja da se pomogne drugom bila je dovoljna učenicima I OŠ Bugojno da se, u kratkom vremenu,organizuju i u djelo provedu humanu akciju. 

Sav prihod od ulične prodaje kolača koje su, uz pomoć svoji ukućana, pripremili  donirat će Ustanovi za nezbrinutu djecu u Zenici. Trebalo im je veoma malo vremena da organizuju uličnu prodaju kolača, a u ponudi su bili sokovi i privjesci za ključeve.

-Naši sugradjani su pomogli ovu našu humanu akciju. Bilo je i onih koji su donirali novac, a nisu ništa od ponudjenog kupili. Zadovoljni smo akcijom i zahvaljujemo našoj razrednici i nastavnici Fatimi Jahija, ali i svima koji su nam pomogli – istakli su učenici.

-Ideja je potekla od učenika III OŠ Bugojno, koji su nedavno realizovali projekat pod nazivom „Pokreni sebe, promijeni svijet“. Na Vijeću učenika predložili su da se i druge škole uključe u ovakve aktivnosti, a što su učenici I OŠ zdušno prihvatili – istakla je nastavnica Fatima Jahija, koordinatorica Vijeća učenika ove osnovne škole.

Naglasila je kako je ova humana akcija potakla i druge učenike da se priključe, što je motiv, kako je rekla, da se nastavi s ovakvim aktivnostima. Samir Šečić, direktor I OŠ Bugojno je podržao humanu akciju učenika.

– Naši učenici su ovom akcijom poslali poruku da je važnije od prikupljenog novca biti dobar čovjek, biti human i pomoći drugom – rekao je Šečić. U svoje i u ime učenika zahvalio svima koji su podržali  humanu akciju, a posebno Šidi Kalbić, predsjednici Udruženja Džerdjef koja je pozdravila i novčano pomogla ovu humanu akciju učenika I OŠ Bugojno.