Učenici STŠ Bugojno priredbom obilježili kraj prvog polugodišta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Odličnu zabavu danas su priredili učenici Srednje tehničke škole Bugojno, koji su priredbom obilježili kraj prvog polugodišta školske 2015./2016.godine i ujedno čestitali Novu godinu svim građanima Bugojna i BiH.

Uobičajeno stresan period za učenike i prosvjetne radnike pred kraj školskog polugodišta učesnici današnje priredbe, koja je oduševila sve prisutne, kompenzirali su na najbolji način – zvucima gitare i harmonike, pjesmom, igrom i odličnim skečevima, koje su pripremili specijalno za ovu priliku.

Aplauzi, kojima je nagrađen svaki njihov nastup, najbolje potvrđuju da su uspjeli u svojoj namjeri i da su još jednom pokazali i dokazali da, osim što su dobri i primjerni učenici, mogu imati veoma kreativne i zanimljive ideje za priredbe i manifestacije, koje se organizuju različitim povodima.

Ideja i inicijativa za današnje druženje potekla je od učenika trećeg razreda, a priliku da pokažu svoj talent imali su svi učenici od prvih do četvrtih razreda Srednje tehničke škole, ističe profesorica bosanskog jezika Alisa Hadžiabdić.

-Specifičnost ovog druženja ogleda se u tome što su cijeli program osmislili i odabrali sami učenici, koji su se željeli predstaviti svojim drugarima i osoblju škole. Svi pozitivni pokušaji, a pogotovo uspjesi naših učenika u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, veoma nas raduju. Uveliko teku pripreme za aktivnosti kojima će se učenici STŠ, skupa sa svojim profesorima, predstaviti gradu tokom drugog polugodišta. U ime uposlenika Srednje tehničke škole poželjela bih učenicima ugodan raspust, a svima sretnu i uspješnu 2016. godinu, kazala je.

Inače, podršku učenicima u organizovanju priredbe dali su mnogi profesori, kao i rukovodstvo škole, a to će činiti, kako se čulo, i u buduće.

S druge strane, i učenici su obećali da će se potruditi da ocjene u školskim dnevnicima na kraju drugog polugodišta budu još bolje.

Uspjeh, koji je većina učenika STŠ postigla na kraju prvog polugodišta, dovoljan je razlog da uživaju u čarima zimskog raspusta i da, barem nakratko, zaborave na školske obaveze, koje će ih dočekati već s prvim danima drugog polugodišta.

srednja tehnicka 1srednja tehnicka 10srednja tehnicka 11srednja tehnicka 2srednja tehnicka 3srednja tehnicka 4srednja tehnicka 5srednja tehnicka 6srednja tehnicka 7srednja tehnicka 8srednja tehnicka 9srednja tehnicka