Udruženje Donna: 24. oktobar – Dan roza vrpce

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email“Nismo same, imamo Vas ! ” moto je pod kojim će Udruženje “Donna”  obilježiti 24. oktobar – Dan roza vrpce. Poziv je upućen gradjanima da podrže ovu aktivnost.


Udruženje ” DONNA ” obilježit će Dan roza vrpce pod sloganom ‘Nismo same imamo Vas’, 24.10.2017. godine od 12 sati u Sultan Ahmedovoj ulici s ciljem podizanja svijesti o važnosti ranog otkrivanja raka dojke, animiranju žena, podizanju svijesti o redovitim pregledima i značaju pravovremenog otkrivanja bolesti. 

Obilježavanje i dijeljenje roza vrpci je i globalni pokušaj da se poveća svijest o raku dojke i podsjeti žene, ali i muškarce, o važnosti ranog otkrivanja. Ružičasta vrpca postala je simbol širom  svijeta za rak dojke i mjesec oktobar borbe protiv raka dojke. Ružičasta vrpca podsjeća na važnost ranog otkrivanja raka dojke i znak je učestvovanja, solidarnosti i podrške svim oboljelima od ove opake bolesti.

Prevencija je ključna u borbi protiv raka dojke, jer rak dojke ima visok postotak izlječenja ukoliko se otkrije u početnom stadiju.