Udruženje “DONNA” Bugojno: Registracija učesnika za “Race for the Cure”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Bugojnu , 3. septembra 2022. godine od 11:00 do 13:00 sati na platou ispred BBI banke Udruženje oboljelih i liječenih od tumora „DONNA“ organizovat će registracije za najveći društveno odgovorni događaj u Bosni i Hercegovini – Trku/šetnju za ozdravljenje “Race for the Cure” čiji je cilj podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke u BiH.
Na ovaj način pridružit ćemo se Udruženjima pacijentica koje će širom Bosne i Hercegovine organizovati ovu aktivnost. Kroz uplatu simbolične registracije od 10 + 10 KM građani pomažu da se podiže svijest o karcinomu dojke te učestvuju u Trci/šetnji za ozdravljenje “Race for the Cure” koja će biti održana 25. septembra u Sarajevu u organizaciji „Think pink – Zajedno smo jedno“. Nakon dvije pandemijske godine očekuje se 10 000 građana na ovom događaju. Kompletan iznos od registracija usmjerava se za mamografske preglede u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine, kao i za paketiće za svaku novooperisanu ženu.
Trka/ šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure” je najveći sportski događaj za promociju važnosti ženskog zdravlja. U Europi, zahvaljujući “Race for the Cure” organizacije koje pružaju podršku ženama oboljelim od karcinoma dojke prikupljaju sredstva i podižu svijest o ovom oboljenju. Prikupljena sredstva su od izuzetnog značaja, s obzirom da svake godine u Europi bude dijagnosticirano 500.000 novih slučajeva oboljenja od karcinoma dojke, a 130.000 osoba nažalost izgubi život.
Udruženje “DONNA” Bugojno