Udruženje “DONNA”: Mješovita srednja škola Bugojno u ružičastoj boji

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

 

Zgrada Mješovite srednje škole Bugojno sinoć je, u organizaciji Udruženja oboljelih i liječenih od karcinoma dojke „DONNA“,  bila u znaku pink boje, čime se i na ovaj način Bugojno priključilo globalnoj akciji podrške oboljelim te skretanje pažnje na važnost ranog otkrivanja bolesti.

Simboličnim osvjetljavanjem objekata u bosanskohercegovačkim gradovima u pink boju zvanično je počeo “Oktobar – mjesec borbe protiv karcinoma dojke“.
Cilj akcije osvjetljavanja koju je podržalo Udruženje ” DONNA” je da se i na ovaj način skrene pažnja na važnost ranog otkrivanja raka dojke, prevenciji, liječenju i pružanju podrške ženama koje žive s tom bolešću, kao i jačanje društvene osjetljivosti za žene oboljele od raka dojke.
Mješovita srednja škola Bugojno prvi put je zasjala u ružičastoj boji, pridružila se i postala dio priče u svjetskoj borbi protiv karcinoma dojke, koja se u mjesecu oktobru obilježava brojnim aktivnostima podizanja svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju ove opake bolesti.
U Sarajevu je u ružičasto bila obojena Vijećnica i Šeher-Ćehajina ćuprija, osvijetljen je i Stari most u Mostaru, vodopad u Jajcu, crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu, fontane u Zenici i Hadžićima, hotel Tuzla, Mješovita srednja škola u Bugojnu, Srednja strukovna škola Silvije Strahimir Kranjčević u Livnu i most u Visokom.