Udruženje “Leptir” Bugojno: Trening za roditelje djece sa posebnim potrebama

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Jučer je u Udruženju “Leptir” Bugojno održana edukacija za roditelje djece uključene u inkluzivno obrazovanje iz bugojanskih osnovnih škola.

Ovom edukacijom Udruženje “Leptir” Bugojno nastavlja sa setom aktivnosti koje imaju za cilj kvalitetnije provođenje inkluzije i inkluzivne edukacije. Osim edukativnog dijela treninga i dodatnog osnaživanja kapaciteta roditelja za adekvatnijom podrškom u realizaciji odgojno-obrazovnih sadržaja, kroz SWOT analizu dobija se jasnija slika kako poboljšati kvalitetu inkluzivnog obrazovanja radi dobrobiti djece, ali i svih sudionika procesa, uključujući nastavnike, roditelje, asistente u nastavi ali i predstavnike ustanova koji su direktno ili indirektno vezani za ovu oblast.

Udruženje “Leptir” Bugojno poziva sve sugrađane da podrže aktivnosti u okviru kampanje pod nazivom “Govorimo o zajednici jednakih mogućnosti” kako bi svi radili na stvaranju zajednice pristupačne za sve građane bez obzira na različitosti.

Aktivnosti se realiziraju u okviru projekta: Jednakost za sve – Koalicija civilnog društva u borbi protiv diskriminacije” kroz Program grantova u okviru kojeg Udruženje roditelja, građana i prijatelja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama “Leptir” Bugojno provodi projekat “Govorimo o zajednici jednakih mogućnosti”.

Projekat financiraju USAID i Fond otvoreno društvo BiH.