ULUSD organizuje 3. ILK Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U organizaciji ULUSD-a Bugojno (Udruženja likovnih umjetnika Skopaljske doline) u toku su pripreme za realizaciju 3. saziva ILK-a Bugojno. ILK će se održati od 16. do 20. januara 2017. godine, na području TSRC ,,Karalinka“.

Koncept ovogodišnje kolonije zasnovan je na kreativnom i edukativnom karakteru. Pored akademskih likovnih stvaralaca ove godine u radu kolonije učestvuju i mladi likovni talenti koji će biti u ulozi učenika ali i punopravnih članova kolonije. Već afirmisani i na internacionalnoj likovnoj sceni već priznati stvaraoci, pored kreativnog rada (slikanja na platnu, rada u različitim likovnim tehnikama i izražajima) omogućit će mladim i talentovanim učesnicima da u direktnoj komunikaciji usvoje korisna znanja.

Kolonije je otvorena za sve zainteresirane ljubitelje umjetnosti koji mogu da dođu, pogledaju radove ili razgovaraju s umjetnicima.

Na ILK-u će učestvovati akademski umjetnici: Nelisa (Nela) Baždar, Dragana Đurđević, Nihad Ćosić, Maja Bajrić, Maja Skenderović, kao i mladi likovni talenti: Luka Delać, Adam Al Zawahra, Mustafa Mlinarević, Emina Ramljak, Amila Balihodžić, Nećko Hadžiavdić, Nadin Sadiković, Sara Hamzakadić, Ružica Milićević.

Oraganizator ,,3. ILK-a Bugojno 50×50“ je ULUSD, nosilac projekta i predsjednik je Adina Kero dok su članovi Organizacionog odbora Husein Šljivo, Dženeta Hadžić i Selmir Mulasmaić. Pokrovitelji projekta su Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo i Općina Bugojno, te ULUSD.

Partneri projekta su  ,,Pokret“, ,,Vizionat“ i JU KSC Bugojno.