Upaljena prva adventska svijeća u Bugojnu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Prva adventska svijeća je upaljena sinoć na adventnom vijencu oko fontane kod crkve sv. Ante Padovanskog u Bugojnu. Treću godinu za redom članovi i prijatelji ogranka Matice hrvatske Bugojno zaslužni su za pravljenje jednog od najvećih adventnih vijenaca u Bosni i Hercegovini.

Borovinom obavijena fontana sjajit će cijelo vrijeme došašća najavljujući najradosniji katolički blagdan Božić. Nakon svete Mise u 18 sati, župnik župe sv. Ante Padovanskog iz Bugojna fra Zoran Tadić svečano je blagoslovio vijenac, nakon čega je prof. Greta Kuna upalila prvu lampu. Za potpuni blagdanski ugođaj tamburaši Zlatne žice odsvirali su i zajedno s okupljenima otpjevali nekoliko božićnih pjesama.

Kako advent tradicionalno nalaže, svake nedjelje će se paliti po jedna svijeća. Postavljen oko gradske fontane poznatog bugojanskog akademskog kipara Stipe Ledića , advent i ove godine najavkjuje vrijeme priprema za Bozić i svrstava Bugojno medju velike gradove kao što su Zagreb, Split, Beč, Rim i mnogi drugi, koji u svojoj ponudi imaju ovakvo nešto.

12345678