Upriličen prijem u povodu Kurban bajrama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Glavni imam MIZ Bugojno Vehid ef. Arnaut drugog dana Kurban bajrama upriličio je prijem za predstavnike političkog, vjerskog i javnog života grada.

-Bajram je vrijeme radosti, naših susreta i naših ibadeta. U vremenu u kojem živimo kada su ljudi okrenuti sebi i svojim interesima, jako je važno pokazati empatiju za druge.Ja vas pozivam da pokažemo bar malo brige za sve one koji su u potrebi, bolesne i uplakane i da bar jednu osobu obradujemo u ovim svečanim danima Bajrama -rekao je glavni imam MIZ Bugojno Vehid ef.Arnaut.

Po prvi put bajramskom prijemu u Bugojnu prisustvovao je novoimenovani župnik crkve Sv. Ante Padovanskog fra Hrvoje Radić . Domaćin prijema, glavni imam Vehid ef. Arnaut uputio je dobrodošlicu fra Radiću izrazivši nadu da će nastaviti dobru saradnju vjerskih zajednica u Bugojnu. Potom je čestitku u povodu Kurban bajrama svojim sugrađanima muslimanima uputio župnik fra Hrvoje Radić.

Dobrodošlicu fra Radiću i nadu da će, kako je kazala, izuzetno dobra saradnja vjerskih zajednica u našem gradu biti nastavljena, izrazila je i Potpredsjednica F BiH Melika Mahmutbegović.

-Poruka Bajrama je da pokažemo više međusobnog povjerenja, uvažavanja i ljubavi jedni prema drugima, ali i prema svima koji žele dobro našoj zajednici i BiH -kazala je Potpredsjednica Mahmutbegović. Čestitajući muslimanima Kurban bajram zaželjela je da ga provedu u zdravlju i dobrom raspoloženju sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama.

Prijem glavnog imamam Vehida ef. Arnauta bio je još jedna prilika da se podjeli radost i upute čestitke svima koji Bajram nose u srcu.

11023456789