Upriličen prijem u povodu Kurban bajrama

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Glavni imam MIZ Bugojno Vehid ef. Arnaut drugog dana Kurban bajrama upriličio je prijem za predstavnike političkog, vjerskog i javnog života grada.

-Bajram je vrijeme radosti, naših susreta i naših ibadeta. U vremenu u kojem živimo kada su ljudi okrenuti sebi i svojim interesima, jako je važno pokazati empatiju za druge.Ja vas pozivam da pokažemo bar malo brige za sve one koji su u potrebi, bolesne i uplakane i da bar jednu osobu obradujemo u ovim svečanim danima Bajrama -rekao je glavni imam MIZ Bugojno Vehid ef.Arnaut.

Po prvi put bajramskom prijemu u Bugojnu prisustvovao je novoimenovani župnik crkve Sv. Ante Padovanskog fra Hrvoje Radić . Domaćin prijema, glavni imam Vehid ef. Arnaut uputio je dobrodošlicu fra Radiću izrazivši nadu da će nastaviti dobru saradnju vjerskih zajednica u Bugojnu. Potom je čestitku u povodu Kurban bajrama svojim sugrađanima muslimanima uputio župnik fra Hrvoje Radić.

Dobrodošlicu fra Radiću i nadu da će, kako je kazala, izuzetno dobra saradnja vjerskih zajednica u našem gradu biti nastavljena, izrazila je i Potpredsjednica F BiH Melika Mahmutbegović.

-Poruka Bajrama je da pokažemo više međusobnog povjerenja, uvažavanja i ljubavi jedni prema drugima, ali i prema svima koji žele dobro našoj zajednici i BiH -kazala je Potpredsjednica Mahmutbegović. Čestitajući muslimanima Kurban bajram zaželjela je da ga provedu u zdravlju i dobrom raspoloženju sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama.

Prijem glavnog imamam Vehida ef. Arnauta bio je još jedna prilika da se podjeli radost i upute čestitke svima koji Bajram nose u srcu.