Upriličen šahovski turnir „Kup tolerancije“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U prostorijama Resursnog centra Bugojno, u organizaciji UG „Eko element“, a u okviru projekta „Povratak u budućnost“ u subotu je održan šahovsi turnir pod nazivom „Kup tolerancije“.

Na turniru su učešće uzeli poklonici ove drevne igre s područja Gornjovrbaske regije. Prije početka turnira prisutnima se, ispred Eko elementa, obratio Jagoš Jovanović istakavši da je riječ o turniru koji se igra u okviru projekta „Povratak u budućnost“, podržanog od strane Ambasade SAD u našoj zemlji u partnerstvu sa općinom Bugojno.

Turniru je prisustvovao i načelnik Općine Hasan Ajkunić, a za aktivnosti „Eko elementa“ ovom prilikom je naglasio da su značajne za lokalnu zajednicu. Uz brojne seminare, edukaciju iz oblasti plasteniče proizvodnje , posebno je istakao to što će u okviru aktivnosti „Eko elementa“ uskoro u Resursmom centru Bugojno biti moguće izvršiti analizu vode i zemljišta.

Šahovski urnir „Kup tolerancije“nije imao takmičarski karakter. Učešće su uzeli gotovo svi prisutni, a pripadnicama ljepšeg pola i načelniku Općine ogranizator je ovom prilikom uručio skromne slatke nagrade.