Upriličen Uskršnji prijem u Bugojnu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U prostorijama Župnog ureda sv. Ante Padovanskog u Bugojnu , danas je upriličen tradicionalni Uskršnji prijem za predstavnike vjerskog, političkog i javnog života naše i susjednih općina. Bila je ovo prilika da svim katolicima čestitaju Uskrs ali i građanima pravoslavne vjeroispovjesti požele sve najbolje povodom najvećeg hrišćanskog blagdana Vaskrsa.

U ime domaćina prijema, Župnog ureda sv.Ante Padovanskog prisutnima se obratio Zdenko Antunović te uputio čestitke katolicima povodom Uskrsa i pravoslavcima povodom Vaskrsa, a dobrodošlicu i progodne čestitke uputio je i župnik fra Zoran Tadić. Prigodnu Vasrkšnju i Uskršnju čestitku uputio je i protonamjesnik Slaviša Đurić, bugojanski paroh kao i glavni imam Medžlisa IZ Bugojno Vehid ef. Arnaut. Prigodnim riječima, čestitku su uputili ovom prilikom i glavni imam Medžlisa IZ Donji Vakuf Esad Slipac, načelnik Donjeg Vakufa Huso Sušić, predsjedavajući Općinskog vijeća Naser Rujanac te Tihomir Zrile koji je tu funkciju obavljao ranijih godina. S obzirom da prijemu nije mogao prisustvovati načelnik naše općine u njegovo ime se obratila pomoćnica načelnika Dženana Abdalajbegović dok se ispred općinskih struktura vlasti kratko se obratio i predsjedavajući OV Bugojno Igor Vrljić.

Na kraju je uslijedilo je druženje prisutnih uz zajednički iskazanu radost i želje da se tradicija ovakvih i sličnih prijema u Bugojnu nastavi i u narednom periodu s ciljem širenja ljubavi i međusobnog razumijevanja.

20212223242526