Upriličeno bajramsko druženje za porodice stradalih Vrbanja ‘93.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U organizaciji U.G. „Porodica stradalih Vrbanja ‘93.“ u petak je u restoranu Memix održano bajramsko druženje s porodicama nevino stradalih mještana ovog bugojanskog naselja, Crniča i Vrpeći.

-Susreti članova porodica stradalih od velikog su značaja za sve nas. Na ovaj način Udruženje želi biti u stalnom kontaktu s porodicama i iskazati poštovanje svim nevinim žrtvama Vrbanje. Naša druženja postala su dio tradicije koju ćemo njegovati i ubuduće – istakli su, ovom prilikom, predsjednik Mirsad Teskeredžić i Salih Gurbeta, predsjednik Skupštine U. G. „Porodica stradalih Vrbanja 1993.“

Bajramskom druženju prisustvovao je i načelnik općine Hasan Ajkunić i Haris Mujić, predsjednik MIZ Bugojno koja je obezbijedila i progodne poklone za porodice. Tradiciju okupljanja porodica nastavit će i ubuduće, ističu iz Udruženja gradjana „Porodica stradalih Vrbanja 1993.“ U predstojećim danima Udruženje će biti maksimalno angažovano na obilježavanju 23. godišnjice stradanja nevinih žrtava Vrbanje. Centralna manifestacija održat će se 31.jula.