Uručene donacije „Trgotena“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Načelnik Općine Hasan Ajkunić danas je upriličio prijem za predstavnike pet udruženja građana i javnih ustanova iz ranjive kategorije stanovništva.

Povod za prijem bilo je uručenje donacija ovim udruženjima i ustanovama od strane novootvorene poslovne jedinice u Bugojnu, travničke firme „Trgoten“.

Vlasnik preduzeća „Trgoten“ Haris Tenić, prilikom subotnjeg otvaranja poslovne jedinice u našem gradu, zamolio je načelnika Ajkuniću i gl. imama Vehida ef Arnauta da odrede po 5 korisnika donacija ove firme, u iznosu od po 500 KM. Načelnik Ajkunić i Služba za privredu, društvene djelatnosti i opće poslove opredijelila se da to budu udruženja i ustanove koje se u svom radu brinu za najmlađe i najstarije stanovnike našeg grada. Riječ je o Centru za predškolski odgoj i obrazovanje, Međuopćinskom udruženju slijepih i slabovidih građana, te udruženjima i nevladinim organizacijama: “Sunce“, „Leptir“ i „Slatki svijet“.

Predstavnici pojedinih udruženja, poput „Leptira“ i „Slatkog svijeta“ već imaju proijekte u koje će uložiti donirana sredstva „Trgotena“. Udruženje „Slatki svijet“ sredstva će utrošiti na opremanje prostora za edukaciju svojih članova, dok će „Letpir“ donaciju utrošiti na ugradnju lifta i adaptaciju toaleta u Drugoj osnovnoš školi, namijenjenih za invalidna lica.

Tokom sastanka posebno je istaknut značaj ovakve saradnje privrednika, predstavnika vlasti i udruženja na lokalnom nivou. Po uručenju donacija predstavnici udruženja i ustanova uputili su riječi zahvalnosti “Trgotenu“ i Općini.