Uručene donacije „Trgotena“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Načelnik Općine Hasan Ajkunić danas je upriličio prijem za predstavnike pet udruženja građana i javnih ustanova iz ranjive kategorije stanovništva.

Povod za prijem bilo je uručenje donacija ovim udruženjima i ustanovama od strane novootvorene poslovne jedinice u Bugojnu, travničke firme „Trgoten“.

Vlasnik preduzeća „Trgoten“ Haris Tenić, prilikom subotnjeg otvaranja poslovne jedinice u našem gradu, zamolio je načelnika Ajkuniću i gl. imama Vehida ef Arnauta da odrede po 5 korisnika donacija ove firme, u iznosu od po 500 KM. Načelnik Ajkunić i Služba za privredu, društvene djelatnosti i opće poslove opredijelila se da to budu udruženja i ustanove koje se u svom radu brinu za najmlađe i najstarije stanovnike našeg grada. Riječ je o Centru za predškolski odgoj i obrazovanje, Međuopćinskom udruženju slijepih i slabovidih građana, te udruženjima i nevladinim organizacijama: “Sunce“, „Leptir“ i „Slatki svijet“.

Predstavnici pojedinih udruženja, poput „Leptira“ i „Slatkog svijeta“ već imaju proijekte u koje će uložiti donirana sredstva „Trgotena“. Udruženje „Slatki svijet“ sredstva će utrošiti na opremanje prostora za edukaciju svojih članova, dok će „Letpir“ donaciju utrošiti na ugradnju lifta i adaptaciju toaleta u Drugoj osnovnoš školi, namijenjenih za invalidna lica.

Tokom sastanka posebno je istaknut značaj ovakve saradnje privrednika, predstavnika vlasti i udruženja na lokalnom nivou. Po uručenju donacija predstavnici udruženja i ustanova uputili su riječi zahvalnosti “Trgotenu“ i Općini.

12345678