Uskoro bolji uslovi u prostorijama bugojanskih penzionera

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Uz prisustvo potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović i direktora Federalnog zavoda PIO/MIO Zijada Krnjića Udruženje penzionera-umirovljenika Bugojno održalo je sastanaka na kojem je razmatrano poboljšanje uslova u prostorijama koje koristi ovo Udruženje.

Kako je u uvodu sastanka istakao predsjednik bugojanskog Udruženja penzionera Ismet Hadžibegović inicijativa za poboljšanje uslova u prostorijama koje koristi Udruženje potekla je na nedavnom sastanku žena penzionerki našeg grada sa potpredsjednicom Federacije BiH Melikom Mahmutbegović. Na tom sastanku je inicirano osnivanje Aktiva žena penzionerki, ali i ukazano na problem da prostorije u kojima bi djelovale nemaju grijanje i sa dotrajalom su stolarijom.

U svom obraćanju direktor Federalnog zavoda PIO/MIO Krnjić je istakao da je Zavod po upoznavanju sa problemom hitno djelovao te da su već poduzete mjere na adekvatnom rješavanju ovog problama. Dotrajala stolarija biće zamijenjena a Zavod će finansirati i priključak na gradsko centralno grijanje.

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović tokom sastanka je naglasila da bugojansko Udruženje penzionera ima značajne ljudske resurse, te izrazila nadu da će uz obezbjeđenje adekvatnih uslova polučiti značajne rezultate, posebno kada je u pitanju aktivizam žena. Također je istakla dogovor o skorašnjoj posjeti delegacije bugojanskih penzionera Centru za zadravo starenje Novo Sarajevo, a kakoi bviu se upoznali sa njegovim djelovanjem.

Direktor Zavoda Kirnjić ovom prilikom je istakao i to da je federalna Vlada osigurala sredstva za skorašnje uvezivanje staža za radnike zaposlene u bugojanskoj namjenskoj industriji.

U novu grijnu sezonu bugojansko Udruženje penzionera ući će sa znatno boljim uslovima u prostorijama koje koristi za svoj rad i druženje.

12345678