Uskoro malonogometni turnir u Kuli

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U zgradi Općine Bugojno danas je održan sastanak Organizacionog odbora predstojećeg „Prvog malonogometnog turnira u Kuli“.

Samo prije par godina na području Kule nedostajala je gotovo kompletna infrastruktura. Uporedo sa izgradnjom nove telekomunikacijske mrže, rasvjete, kanalizacione mreže, mosta preko rijeke Vrbas i asfalitiranjem većeg dijela lokalnog puta izgrađeno je i malonogometno igralište sa pratećom tribinom. Kako je istaknuto na današnjem sastanku povodom okončanja izgradnje malonogometnog stadiona u Kuli će od 15. septembra biti upriličen turnir sa nagradnim fondom od 5000 KM.

Po riječima predsjednik Organizacionog odbora turnira Hamida Ćurića uplata po ekipi iznosit će 50 KM.

Generalni pokrovitelj turnira biće općina Bugojno. Načelnik Općine Hasan Ajkunić ovom prilikom je uputio poziv ekipama iz regiona da uzmu učešće na turniru koji bi u narednom periodu trebao prerasti u tradicionalni.

Ekipe će se moći prijaviti za učešće Nusretu Peci i Hamidu Ćuriću, zaključno sa 15. septembrom do 17 sati i 30 minuta . Nakon ceremonije otvaranja stadiona i prve revijalne utakmice pionirskih sastava biće upriličeno izvlačenje parova i određivanje satnice odigravanja susreta na turniru. Prva utakmica Prvog malonogometnog turnira u Kuli biće odigrana narednog dana u popodnevnom terminu.