Uslovi korištenja portala RTV BUGOJNO D.O.O.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

USLOVI KORIŠTENJA PORTALA RTV BUGOJNO D.O.O.

Na korištenje portala u vlasništvu RTV Bugojno primjenjuju se sljedeći uslovi korištenja.

Vlasnik portala je JP RTV Bugojno, Bugojno, Nugle II bb, koja ovim utvrđuje prava i obaveze vlasnika i korisnika portala.

Korištenjem i/ili registracijom na Portal, korisnik prihvata ove uslove korištenja kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja te da su ih razumjeli u cijelosti.


PORTAL

Ni jedan dio Portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih. Svi posjetioci imaju pravo besplatno koristiti sadržaje Portala RTV Bugojno ukoliko ne krše uslove korištenja, osim u slučajevima kada je jasnim isticanjem cijene navedeno da se korištenje pojedinih sadržaja naplaćuje.

Portal RTV Bugojno sastoje se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja te linkova na vanjske stranice.

Portal RTV Bugojno sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje Portala RTV Bugojno koristite na vlastitu odgovornost i Portal RTV Bugojno ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu njihovim korištenjem.

Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.


AUTORSKA PRAVA

Portal RTV Bugojno polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka, registriovane pečate i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela Portala koji sadrži vlastiti sadržaj smatra se kršenjem autorskih prava RTV Bugojno i podložno je tužbi. Isto se primjenjuje na sadržaje koje su na Portal RTV Bugojno postavili ili na kojima imaju pravo partneri i oglašivači ili drugi korisnici.

Sadržaj na Portalu RTV Bugojno je zaštićen autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja je moguće samo uz prethodnu pisanu dozvolu Portala RTV Bugojno ili oglašivača.

Sadržaji objavljeni na Portalima RTV Bugojno mogu se kopirati samo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu uz poštivanje svih autorskih i drugih vlasničkih prava te svako na sadržaju navedeno ograničenja prava.

Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, o tome je dužan izvijestiti RTV Bugojno koristeći e-mail adresu direktor@rtvbugojno.ba, eneida.a@rtvbugojno.ba


LINKOVI NA VANJSKE STRANICE

Portal RTV Bugojno sadrži linkove na web stranice trećih osoba. Portal RTV Bugojno linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne mogu se smatrati odgovornim za sadržaje izvan Portala. Sadržaj izvan portala koristite na vlastitu odgovornost.


ZAŠTITA PRIVATNOSTI

JP RTV Bugojno kao voditelj baze podataka korisnika Portala RTV Bugojno štiti privatnost korisnika u skladu s odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka.

Podaci dobijeni od korisnika tokom korištenja Portala, koriste se u dobroj namjeri, ne obrađuju se i ne dostavljaju trećoj strani, osim ukoliko je drugačije utvrđeno ovim pravilima ili uz posebnu dozvolu korisnika.

Voditelj baze podataka može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tokom korištenja Portala (isključivo podaci o računaru i podaci o Internet provideru) ili podatke unesene u postupku registracije. Ove podatke voditelj baze koristi kako bi imao informacije o korisnicima Portala RTV Bugojno te na taj način poboljšao njihove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ih posjećuje. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom.

Prikupljeni privatni podaci poput e-mail adrese, imena i prezimena neće se bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika obrađivati niti distribuirati u druge svrhe, osim demografskih podataka za grupu korisnika bez odavanja privatnih podataka.

Voditelj baze podataka se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika Portala, osim u slučaju teškog kršenja uslova ili nezakonitih aktivnosti korisnika, u kojim slučajevima privatnost korisnika može biti otkrivena u skladu sa važećim propisima.


REGISTRIRANI KORISNICI

Registriranjem na bilo koji od Portala RTV Bugojno korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke te odabrati korisničko ime /username/ i lozinku /password/. Registriranjem na portal pristajete na ove uslove korištenja i pristajete na korištenje vaših ličnih podataka u svrhe navedene u ovim uslovima korištenja.

Portal RTV Bugojno nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju posjetitelji, niti uređuju i provjeravaju sadržaje koje objavljuju posjetitelji.

Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom /username/ odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Portal RTV Bugojno će odmah po primanju informacije o nezakonitom sadržaju ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima, a u skladu sa obvezama propisanim Zakonom o elektroničkoj trgovini i drugim propisima.

Pojedinom korisniku može biti zabranjeno korištenje Portala ili dijela portala, ukoliko se ustanovi da je korisnik kršio pravila.

Korisnik je dužan odmah prijaviti Portalu RTV Bugojno neovlašteno korištenje njegovog korisničkog račun. Portal RTV Bugojno nije odgovoran za neovlašteno korištenje korisničkog računa, niti za eventualnu štetu nastalu na taj način.


KOMUNIKACIJSKI SERVISI (FORUM I KOMENTIRANJE ČLANAKA)

Portal RTV Bugojno omogućuje posjetiocima besplatno korištenje foruma pod uslovom da ne krše uvjete korištenja Portala RTV Bugojno, kao niti specifična pravila koja vrijede za forum i komentarisanje sadržaja (članaka).

Korištenjem komunikacijskih servisa obvezujete se da ćete slati i primati materijale koji su zakoniti, na kojima ne postoje prava trećih osoba koje sprječavaju objavu i odgovaraju pojedinom servisu.


OBAVEZE KORISNIKA PRI KORIŠTENJU PORTALA

Portal RTV Bugojno ne kontrolira sadržaje koji razmjenjuju posjetioci te ne može garantovati tačnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja.

Portal RTV Bugojno ni na koji način ne odgovara za sadržaje koje posjetioci ostavljaju na stranicama ili ih dostavljaju putem aplikacija za mobilne uređaje. Posjetioci preuzimaju odgovornost da su informacije te foto, video i audio zapisi koje su dostavili istiniti, da ne dovode u zabludu te da se objavom dostavljenih informacija te foto, video i audio zapisa neće prekršiti ili ugroziti prava trećih osoba (autora foto, video i audio zapisa ili osoba koje se nalaze ili spominju na navedenim zapisima). Portal RTV Bugojno ima pravo takve informacije te foto, video i audio sadržaje objaviti na portalu bez naknade posjetiocu portala. Ukoliko se utvrdi da je sadržaj koji su posjetioci dostavili nezakonit, neprikladan ili se njime krše prava treće strane, takav sadržaj će odmah po prijemu informacije o njegovoj neispravnosti biti uklonjen s portala.

Portal RTV Bugojno neće ni na koji način biti odgovoran za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja koje je nastalo zbog korištenja usluga bilo kojeg od portala RTV Bugojno.

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja usluga Portala RTV Bugojno, ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće državne/entitetske/kantonalne i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,
  • objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetilac zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima, • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
  • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem usluga portala Portali RTV Bugojno,
  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, “spam”, lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajući navode ili tvrdnje
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računarske datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnarskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika. Portal RTV Bugojno zadržava pravo ukloniti sadržaj koji procjeni kao nepodoban ili nije u skladu sa Uslovima korištenja ili propisima.

Portal RTV Bugojno nema obavezu pratiti komunikacijske servise, ali u svakom slučaju zadržava pravo automatskog ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih Uslova korištenja.

Prihvaćanjem ovih Uslova korištenja korisnik se slaže da će usluge portala uključivati reklamne oglase, te da će usluga uključivati raznorazne obavijesti, poruke administratora i slične poruke Portala RTV Bugojno neophodne za redovito obavještavanje posjetilaca i korisnika portala i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja portala RTV Bugojno.

Komunikacijski servisi ponuđeni su korisnicima besplatno u dobroj namjeri, a Portal RTV Bugojno nije odgovoani za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem istih.


PORUKE PORTALA I SPONZORA

Portal RTV Bugojno će registriranim korisnicima povremeno slati obavijesti Portala RTV Bugojno i sponzora u obliku tzv. newsletter-a. Korisnik registracijom na bilo koji od Portala RTV Bugojno prihvaća primanje newsletter-a, osim u slučaju da prilikom registracije naznači da takve poruke ne želi primati.

U slučaju da korisnik naknadno utvrdi da ne želi primate takve poruke, odustaje od date saglasnosti za obradu ličnih podataka ili želi biti obaviješten o ličnim podacima koji su o njemu prikupljeni, može se obratiti na info@rtvbugojno.ba ili dozvolu za korištenje njegove e-mail adrese u svrhu primanja newslettera može uskratiti klikom na link za odjavu s newsletter liste koji je dostupan u svakom newsletteru koji se šalje korisnicima. Ukoliko izuzeće korisnika od primanja takvih obavijesti zbog tehničkih razloga nije moguće, njegov korisnički account će biti zatvoren.


PROMJENE PRAVILA

Portal RTV Bugojno zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili modificirati Uslove korištenja portala. Svaka promjena bit će objavljena na adresi rtvbugojno.ba. O važnim promjenama i dopunama Portal RTV Bugojno može obavijestiti korisnike i/ili objavljivanjem na portalima i/ili putem e-maila. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na Portalu RTV Bugojno smatra se da ste upoznati i saglasni s najnovijim pravilima.

Ova pravila su na snazi od 1. septembra 2015. godine