Uspjeh nada NK Iskra na međunarodnom turniru u Banja Luci

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Dvije generacije NK Iskra bile su uspješne na međunarodnom turniru „Banja Luka 2017“ osvojivši prva mjesta.

Radi se o generacijama igrača 2006/2007 i 2008/2009. godište. Organizator turnira bio je NK Džaja iz Banja Luke, a učestvovale su 42 ekipe iz naše zemlje, te Srbije i Slovenije. Uz skor od pet pobjeda i jednom izgubljenom utakmicom generacija NK Iskra 2006/2007 godište u finalu je savladalia domaćina i organizatora turnira ekipu Džaja sa 1:0. Za najboljeg igrača proglašen je Mirza Bešagić, dok je najbolji golman Ensar Čusto.

Ekipa Iskre generacija 2008/2009 u grupnom dijelu turnira ubilježila je pet pobjeda i jedan remi. U finalu su sa 2:0 savladali ekipu Borca iz Banja Luke. Pored osvojenog prvog mjesta, čak tri mlada igrača iz ove generacije su proglašena za najbolje. Mustafa Velić je najbolji strijelac, epitet najboljeg golmana turnira ponio je Anis Bungur, dok je najbolji igrač Adin Duvnjak.

Selekcije NK Iskra predvodio je trener Nijaz Jusufspahić, koji nije krio zdovoljstvo odličnom organizacijom turnira i prijemom od strane domaćina, kao i ukupnim ambijentom na ovom kvalitetnom turniru. Tokom nastupa u Banja Luci, NK Iskra upućen je i poziv za učešće na skorom turniru istih uzrasnih kategorija nogometaša u Škofjoj Loki u Sloveniji.