Uspjeh odbojkaša i šahista

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Proteklog vikenda u povodu obilježavanja 24. godišnjice formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine i 22. godišnjice formiranja 7. armijskog korpusa realizirane su dvije sportske manifestacije. U Vitezu je odigran turnir u sjedećoj odbojci, a u Travniku šahovski turnir.

Na turniru u sjedećoj odbojci nastupilo je šest ekipa. Pored domaćina Viteza, učestvovali su još odbojkaši Iskre, Sloge iz Gornjeg Vakufa, te Ilidže, Čelika i Vogošće. Prvo mjesto osvojili su odbojkaši Iskre. U grupi odbojkaši iz našeg grada savladali su Slogu sa 2:0, a izgubili od Čelika 2:1 u setovima. U finalu Iskra je sa 2:1 bila bolja od Ilidže i sasvim zasluženo donijela novi trofej u naš grad. Po setovima bilo je : 25:18, 23:25, 25:12. Drugo mjesto osvojila je Ilidža, a treće Sloga iz Gornjeg Vakufa.

 

 

U prostorijama šahovskog kluba Travnik odigran je šahovski turnir na kojem je nastupilo 15 šahista iz Srednjobosanskog kantona. Ispred šahovskog kluba Iskra učešće su uzela dva igrača : Muharem Robović i Nihad Ohran. Sa 5,5 poena Ohran je osvojio drugo, a Muharem Robović sa 4 poena zauzeo je peto mjesto.