Uspješni nastupi bugojanskih karatista na Petom memorijalu “Ahmed Pezer” u Vitezu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Gradskoj sportskoj dvorani  u Vitezu održan je 5. karate turnir  „Memorijal Ahmed Pezer”. Na turniru je učestvovalo 37 klubova iz cijele BiH, sa 445 takmičara i 611 prijava. Uspješne nastupe ubilježili su i članovi karate klubova „Bugojno“ i  „Master“.

Članovi  Karate kluba „Bugojno“ u službenim i neslužbenim kategorijama na 5.memorijalu Ahmed Pezer osvojili su 20 medalja, i to 8 zlatnih, 3 srebrene i 9 bronzanih.

Četiri zlatne medalje u borbama su osvojili Ali Ugarak, Salih Alić , Admir Adžem i Asja Sarajlić. Zlatne medalje u katama su osvojili  Ali Krivdić, Alija Delibašić i Ajnur Šiljak. Zlato je osvojio i kata tim u sastavu: Alija Delibašić, Eldin Velagić i Ajnur Šiljak.

Srebrenu medalju u borbama je osvojio Hasan Duvnjak , dok su u katama srebro osvojili Arman Manjgafić i Eldin Velagić.

Bronzane medalje u borbama su osvojili Jan Vidović, Kaan Jusufbašić, Alli Korman i Emina Turčinović . U katama bronzane medalje na memorijalu u Vitezu su osvojil: Emina Duvnjak , Aid Pilav, Džejlan Šeho, Sajra Čehaja te kata tim u sastavu: Nejra Krivdić, Aiša Ljubunčić i Emina Duvnjak.

 

     

Članovi „Mastera“ u službenim i neslužbenim kategorijama na memorijalu „Ahmed Pezer“ u Vitezu su osvojili 10 medalja, i to 7 zlatnih, jednu srebrenu i dvije bronzane.

Zlatne medalje u borbama su osvojili Hana Rahmanović, Iman Muhić, Armend Muhić i Sara Zahirović, dok su u katama zlatni bili: Kaim Silajdžija, Zara Ajkunić i Armend Muhić.

Srebrenu medalju u borbama  je osvojio Ajnur Šljivo, dok su bronzani bili Ilhan Omanović u borbama i Iman Muhić u  katama.