Uspješno okončani radovi na asfaltiranju puta Odžak-Pavice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Radovi na asfaltiranju puta na relaciji Odžak-Pavice uspješno su okončani. Tom prilikom naša ekipa zabilježila je završnicu izgradnje puta koja će mještanima ove mjesne zajednice itekako pomoći u daljem periodu.

Podršku infrastrukturnom projektu mnogo je doprinijela finansijska pomoć potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović kao i načelnika naše općine Hasana Ajkunića.

Radovi na uređenju putne komunikacije Odžak-Pavice počeli su prije četiri godine, a asfaltirano je 1 350 m rekao je predsjednik mjesne zajednice Mesud Muharemović.

Direktor JP za stambeno komunalne djelatnosti i lokalne puteve Adis Mašić, istakao je da je ovo značajan dan jer se završava projekat čija realizacija je počela prošle godine ali i zbog činjenice da se na ovaj način otvara građevinska sezona za ovu godinu i počinju radovi na brojnim projektima iz oblasti infrastrukture.

Riječi zahvalnosti svima koji su bili uključeni u ovaj projekat i pružili pomoć, uputio je i vijećnik u Općinskom vijeću Bugojno Naim Basara.

O značaju ovog projekta i podršci koju su dobili u njegovoj implementaciji, govorio je i zastupnik u Skupštini SBK-a Amir Šečibović koji je ovom prilikom istakao da je otvoren konkurs za sve predstavnike mjesnih zajednica do 01. aprila da apliciraju kako bi svi projekti bili prepoznati.

Infrastrukturni radovi nastavit će se i u daljem periodu, budući da je u planu asfaltiranje koje je započelo prošle godine, a tiče se mjesnih zajednica: Kordići, Kula, Gromile, Čipuljić i Vesela.

123456789