Večer Kur'ana u džematu Kopčić

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Povodom godišnjice otvorenja džamije i sjećanja na šehide džemata Kopčić, u subotu, 5.augusta održana je Večer Kur'ana. Prigodno predavanje održao je mr. Nusret-ef. Abdibegović, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ-e u BiH.

Džamija u Kopčiću svečano je otvorena prošle godine, 7. augusta čija je ponovna izgradnja počela 1998.godine, finansirana najvećim dijelom sredstvima mještana. U znak prisjećanja na ovaj datum, prisutnim džematlijama na održanoj Večeri Kurana, obratio se imam džemata Kopčić Hafez ef Šošić te izrazio zadovoljstvo što mogu na prigodan i dostojanstven način prisjetiti se šehida i obilježiti značajnu godišnjicu ovog džemata. Prigodno predavanje o značaju Kurana i njegovih uputa koje svaki istinski vjernik treba slijediti, održao je mr. Nusret-ef. Abdibegović, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ-e u BiH.

Noć Kur'ana , svojim učenjem uljepšali su učači: hfz. Hidajet-ef. Talić, imam džemata Kuršumlija -MIZ Maglaj, zatim Mustafa-ef. Pašić, imam džemata Duhri- MIZ Kiseljak i Ćamil-ef. Hajdarević , imam iz Pločara- MIZ Fojnica.