Večeras finale Šutkovog memorijala, Geko Gradnja treća

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Sinoć su na stadionu Mladost odigrane utakmice za treće mjesto u seniorskoj i omladinskoj konkurenciji, a večeras je na finalna noć 23. memorijalnog turnira u malom nogometu „Admir Ljubuškić-Šutak“.

Treće mjesto na seniorskom turniru osvojila je ekipa Geko Gradnja, koja je nakon izvođenja penala savladala ekipu Sjaj iz Zenice sa 9:8. U regularnom toku bilo je 4:4 .

Golovima Kapetanovića i Ćilića, Geko Gradnja je povela u ranoj fazi igre sa 2:0 i, činilo se da će lakše od oečkivanog doći do pobjede. Smanjio je Delić, da bi nedugo zatim Kapetanović svojim drugim golom doveo u vodstvo pobjedničku ekipu sa 3:1. Do poluvremena Delić je smanjio na 3:2, da bi s početka drugih 20 minuta Šehić izjednačio na 3:3. Do kraja utakmice još dva gola. Omerhodžić je Geko Gradnju doveo u vodstvo 4:3, da bi konačan rezultat 4:4 postavio Džidić. U izvođenju penala uspješniji su bili igraći Geko Gradnje, za ipak zasluženu pobjedu.

Kod omladinaca 2004. godište i mlađi treće mjesto osvojila je ekipa NK Sport Prevent 2004, koja je sa 2:1 savladala ekipu Druge O.Š. Treće mjesto kod omladinaca 2002. godište i mlađi osvojila je ekipa Caffe Picobello . Sa 3:1 savladali su Vukove s Vratnika, mada su gubili sa 1:0.

Večeras je finalna noć Šutkovog memorijala, koji je počeo 8. jula. U seniorskoj konkurenciji nogometno znanje će odmjeriti ekipe Bugojno i prošlogodišnji pobjednik Medenik iz Novog Travnika. Utakmica je na rasporedu u 21 sat. Uvod u ovu finalnu utakmicu biće dvije finalne utakmice kod omladinaca. U 19,45 sati u finalu omladinci 2004. godište i mlađi sastaju se : NK Iskra i NK Etna Jedan , a od 20,15 u finalu omladinaca 2002. godište i mlađi sastaju se : Pokret Mladih- MNK Fajkaš Donji Vakuf.