Veliki snježni nanosi stvorili probleme u MZ Rovna

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Situacija na saobraćajnicama na području naše općine , shodno današnjim stabilnijim vremenskim prilikama, uglavnom je povoljna. Izuzetak su udaljenija područja i MZ-ce. U Rovnoj su pojedini zaseoci ovih dana bili odsječeni zbog visokih snježnih nanosa na lokalnim putevima.

Prema informacijama direktora JKP Čistoća Bugojno Emir Sarajlića, Zimska služba ovog preduzeća koja je zadužena za održavanje lokalnih saobraćajnica, s obzirom na aktulene snježne padavine i niske temperature, angažovana je danonoćno na čišćenju snijega na putevima ali i trotoarima kako bi prohodnost bila što bolja. Medjutim, problem su udaljenija područja naše općine, gdje su ovih dana zabilježeni veliki snježni nanosi na putevima.

Najveći problem je u MZ Rovna , gdje su , kako navodi, morali danas angažovati i ostale općinske službe preduzeća , i to JP za stambeno- komunalne poslove i lokalne puteve te Općinski štab Civilne zaštite, a angažovane su i privatne firme s bagerima. Naime, veliki snježni nanosi, čak oko dva metra, totalno su zatvorili putne komunikacije u naseljima Ivkovići, Behlići,Bašići, Cetini i Cikići.

Prema informacijama koje smo dobili od predstavnika preduzeća i općinskih službi koje su angažovane na rješavanju ovog problema, danas su zajedničkom intervencijom i neophodnom mehanizacijom, navedena naselja ponovo povezana sa ostalim dijelom naše općine. Izuzetak je jedino put prema najudaljenijem dijelu naše općine, prema Humu, koji bi se takodje uskoro trebao riješiti. Mersima M.