Vikend mekteb u Bugojnu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

MIZ Bugojno nedavno je, uz podršku Muftijstva travničkog, pokrenuo zanimljiv i edukativan program pod nazivom “Vikend mekteb u Bugojnu”. Domaćin ovog projekta, čiji je cilj druženje kroz različite aktivnosti, djece iz džemata širom BIH-ne , je Đački internat “Sultan Ahmed”  pri Fondaciji za razvoj opće kulture i obrazovanja “Muradija”  u Bugojnu. 

Đački internat Sultan Ahmed Fondacije za razvoj opće kulture i obrazovanja Muradija , već peti put je otvorio svoja vrata za polaznike vikend mekteba u Bugojnu. Ovih dana u internatu su boravili mališani iz džemata Voljevac iz Gornjeg Vakufa. Pored domaćinskog i ugodnog prijema, smještaja i hrane, polaznicima mekteba je ponuđen zanimljiv sadržaj boravka i aktivnosti u mektebu i van njega, kao što je: učenje Kur’ana, Ilmihala, kreativne radionice, obilazak grada i slično.

Osim Muškog internata, isti projekat se realizuje i u prostorijama Ženskog internata Sultan Ahmed u Bugojnu, gdje borave takođe polaznice Vikend mekteba iz džemata Voljevac iz Gornjeg Vakufa. Osim djece iz Voljevca, u okviru ovog projekta do sada su u Bugojnu boravila djeca iz medžlisa Teslić i Turbe, zatim iz džemata Bukve iz Viteza, te iz bugojanskih džemata  Vesela i Golo Brdo.

Vikend mekteb, biće nastavljen i u narednom periodu, a očekuje se dolazak polaznika iz medžlisa u Duvnu , Bijeljini i Janji.

internat 1internat 10internat 11internat 12internat 13internat 14internat 2internat 3internat 4internat 5internat 6internat 7internat 8internat 9internat