Vikend pun skijaša na Rostovu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Omiljena destinacija ljubitelja zimskih sportova i odmora u prekrasnom snježnom ambijentu je Ski-centar “Rostovo”, koji je od Bugojna udaljen desetak kilometara.

 

Uz stanovnike našeg grada, Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Donjeg Vakufa, u neopisivom planinskom dekoru ove zime uživaju i građani ostalih općina Srednjobosanskog kantona (SBK), ali i Zenice, Mostara, Tuzle, Sarajeva, Doboja…

Vlado iz Novog Travnika dolazi uglavnom radnim danima kada se na Rostovu, za razliku od vikenda, bilježi nešto manja gužva.

-Došao sam s kćerkom Magdalenom, koja uči skijati. Rostovo nam je bliže i jeftinije od Vlašića. Tu smo za deset minuta – kazao je.

Dodaje da uživa u svojim prvim penzionerskim danima i rostovskoj zimskoj idili, te da planira uskoro novu posjetu ovom skijalištu.

-Super je, ali ne bi bilo loše da ima malo više sadržaja za nas, neskijaše – naglasio je Vlado.

Ski-centar „Rostovo“ rado posjećuju i građani susjedne Republike Hrvatske, za koje je boravak na snijegu posebno interesantan.

Čari rostovskih padina i obližnje Etno-selo “Babići” uvijek iznova vraćaju na ovo mjesto veliki broj Dalmatinaca, koji su se, i ove godine, u velikom broju odlučili na zimovanje u Bugojnu.

Silvija iz Zadra je prvi put na Rostovu, gdje je stigla u društvu supruga i nekoliko prijatelja.

-Uživamo na ovom skijalištu koje je idealno, pogotovo za početnike kao što sam ja. Došli smo u četvrtak a kući se vraćamo danas. Smješteni smo u hotelu, ponuda je dobra, zadovoljni smo, kaže Silvija.

Priznaje da obožava zimu i da joj se veoma dopalo na Rostovu, koje ne misli zaboraviti.

-Skijalište nije daleko, svega četiri sata vožnje od Zadra tako da ćemo, sigurno, ponovo doći ovdje – poručila je Silvija.

Slično priča i Josipa iz Metkovića.

-Ovdje smo od jučer, a ostat ćemo četiri dana. Lijepo nam je, sve je uredno, hotel je fin, i uslovi su zadovoljavajući – kazala je.

Ističe da nije “neka vrsna skijašica” i da njen suprug, s kojim je došla u Bugojno, ima više iskustva na skijama, s obzirom da je počeo skijati još prije nekoliko godina.

-Oboje volimo zimu, planinu i skijanje. Najčešće idemo na Kupres. Ovdje smo prvi put i jako nam se dopada, naglasila je Josipa.