Village Harmony sutra u Bugojnu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Sutra u 20:00 sati na Trgu Zlatnih ljiljana u Bugojnu  publika će imati priliku uživati u posebnom koncertu. Gosti u Bugojnu su članovi horske asocijacije Village Harmoni iz Amerike. Domaćin koncerta je Vokalni ansambl Bugojno uz podršku Općine Bugojno. 

Vokalni ansambl Bugojno je treći put domaćin Village Harmony, horskoj asocijaciji iz Amerike. Village Harmony okuplja ljubitelje tradicionalne horske muzike ne samo Amerike već i cijelog svijeta. Tokom internacionalnih kampova, angažmanom predavača iz zemlje u kojoj gostuju upoznaju tradicionalne pjesme, razmjenjuju iskustva i grade mostove prijateljstva.
Svakako posebno zanimljivo je njihova interpretacija naše tradicionalne pjesme – sevdalinke, seoskih napjeva te duhovnih pjesama, ali i izvodjenje tradicionalnih pjesama iz Amerike i Južne Afrike te pjevanje o ljudskim pravima i borbu za slobodu.
Koncert će upotpuniti i Horoljupci Vokalnog ansambla Bugojno, članice Ženskog ansambla HKD „Napredak“ te Vokalnog ansambla Bugojno.
U slučaju kiše koncert će biti održan u Kristalnoj sali Općine Bugojno.
Koncerti su u proteklim danima održani u Hrustovu, Sanskom Mostu, Jajcu, večeras u Donjem Vakufu  a planirani su i u Konjicu, Lukomiru i Hrasnici.