Više od 45 djece završilo Školu skijanja na Rostovu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U subotu je završen i drugi, šestodnevni, ciklus Škole skijanja, koju su na Rostovu kod Bugojna organizovali Univerzalna škola sporta i Ski-centar „Rostovo“.

 

-Škola je okupila više od 45 kandidata, djevojčica i dječaka, koji su bili raspoređeni u četiri grupe, po dvije za početnike i napredne polaznike. Zadovoljni smo interesom djece, i onim što su naučili, kazao je instruktor Škole skijanja Almir Bašić.

On se zahvalio roditeljima djece koja su pohađala Školu skijanja, posebno zbog najmlađih polaznika, koji su pokazali veliku hrabrost da prvi put stanu na skije.

-Najmlađi kandidati imali su samo 5-6 godina. Nevjerovatno s kakvim su se žarom spuštali niz skijašku stazu. Uz diplome koje su dobili, siguran sam da će dane koje su ovdje proveli dugo pamtiti – naglasio je.

Kad su u pitanju uslovi, koji su vladali na rostovskom skijalištu tokom Škole skijanja, bili su solidni uzmu li se u obzir niske temperature, koje su su znale spustiti i ispod 30-tog podioka Celzijeve skale.

-Hladno vrijeme i vjetar, koji nas je pratio za dva dana, nisu spriječili djecu da dođu na časove skijanja. Uživali su i u vožnji autobusom, kao i druženju na svježem zraku, što je veoma važno za njihovo zdravlje – ističe Bašić.

Dodaje da su staze na kojima su djeca savladavala osnovne skijaške vještine, ali i složenije tehnike skijanja, bile više nego odlične.

– Tome su doprinijeli, najvjerovatnije, novi topovi za umjetni snijeg, koji je obogaćen posljednjim prirodnim snijegom – zaključio je Bašić.

Osim njega, Školu skijanja na Rostovu vodili su instruktori Elvir Seferović, Alen Brčić i Mirza Idrizović.

Svi su složili da će stečene skijaške vještine mladim polaznicima ove škole pomoći da, bez ikakvog straha i bojazni od mogućih povreda, skijaju idućih godina na Bjelašnici, Jahorini, Vlašiću, Raduši, Čajuši, i drugim bh planinama.