Vojni penzioneri iz FBIH u posjeti Bugojnu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Tradicionalno druženje i susret vojnih penzionera iz cijele FBIH, ove godine je upriličeno u SBK-u, u organizaciji Udruženje za očuvanje tekovina odbrambeno – oslobodilačkog rata „Za tebe BIH“.Pomenute boračke delegacije posjetile su u subotu i naš grad.

 Druženje predstavnika Udruženja penzionera vojnih osiguranika iz Kantona Sarajevo, SBK, ZE-DO, HNK, USK, Saveza Udruženja vojnih penzionera Federacije BiH, te predstavnika Udruženja generala i Udruženja za očuvanje tekovina odbrambeno – oslobodilačkog rata „Za tebe BIH“ počelo je proteklog petka u Travniku, a zatim je nastavljeno u Novom Travniku i na Vlašiću gdje je održan historijski čas “Vlašička operacija. Mnogobrojni predstavnici pomenutih udruženja u subotu su boravili u općini Bugojno. Nakon polaganja cvijeća na Centralnom šehidskom mezarju u ime domaćina prisutne je pozdravio ratni komandant Tahir Granić dok je historijski čas o ratnom putu bugojanskih i drugih jedinica gornjevrbaske regije, govorio ratni komandant Abdulah Jeleč. Dobrodošlicu gostima poželio je i načelnik, Hasan Ajkunić.

Nakon obilaska Bugojna , boračke delegacije su se uputile u Prusac gdje ih je dočekao i dobrodošlicu poželio načelnik općine Donji Vakuf Huso Sušić, ujedno i komadant 770 Sbbr, koji je ovom prilikom govorio o linijama odbrane Prusca. U Spomen sobi u Pruscu prikazan je film o ratnim dešavanjima na ovim prostorima, a nakon toga, posjetioci su druženje nastavili na Ajvatovici. Učesnici 9. susreta vojnih penzionera u FBiH zahvalili su se domaćinima za gostoprimstvo i pomoć u organizaciji , te najavili da će deseti susreti biti održani u septembru naredne godine u Kantonu Sarajevo.