Vokalni ansambl Bugojno gostovao u R Hrvatskoj

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Vokalni ansambl Bugojno zabilježio je još jedno uspješno gostovanje u inostranstvu i to na manifestaciji „Susret školskih horova“ u Zagrebu

Vokalni ansambl Bugojno prethodnog vikenda je imao izuzetno uspješan nastup na manifestaciji „Susret školskih horova“ koja je održanog u Gimnaziji Sesvete u Zagrebu. Tom prilikom pubilci su se predstavili izvedbom kompozicija „Tebi majko misli lete“ (A. Karić), „Sve još miriše na nju“ (S. Jakelić/S. Merdžanić) i „Dog, Dog“ (J. Bevel-B. Lafayette).
Inicijator ovog susreta bio je profesor muzičke umjetnosti u Gimnaziji Sesvete Nikola Sebastian Jambrošić. Vokalni ansambl Bugojno se rado odazvao da svojom pjesmom uveliča Susret te ostvari nova poznanstva i izgradi mostove prijateljstva sa ostalim učesnicima.
Inače, Susret školskih horova manifestacija je festivalskog karaktera na kojem je ove godine nastupilo 9 ansambala i Orkestar SO-DO El Sistema Hrvatska. Održan je u Gimnaziji Sesvete u sklopu “Festivala muzike Zagreb 2017“ uz podršku Centra za muziku Zagreb i Centra za kulturu i informacije Maksimir.

Cilj Susreta je potaknuti učenike na aktivno bavljenje muzikom, razvijati i podizati muzičku kulturu mladih, potaknuti i razvijati darovitost učenika, predstaviti horski repertoar i horove široj javnosti te vrednovati rezultate horova i njihovih voditelja.
Drugog dana boravka u Zagrebu članovi Ansambla Bugojno prisustvovali su seminaru pod vodstvom profesorice Ivane Petravić, voditeljice Djevojačkog zbora Gimnazije Velika Gorica. Pjevači su na zabavan, interaktivan ali i edukativan način naučili nešto više o vokalnoj tehnici, načinu dobijanja tona, upjevavanju te upotrebi cijelog tijela u svrhu pjevanja.