Vokalni ansambl obilježio Svjetski dan horskog pjevanja

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U subotu je u Kristalnoj sali Općine Bugojno održan tradicionalni koncert koji organizuje Vokalni ansambl Bugojno u povodu Svjetskog dana horskog pjevanja. Bio je ovo još jedan divan poklon gradu i publici koja voli horsko pjevanje.

 

   Sklad glasova okupljenih u Bugojnu u povodu Svjetskog dana horskog pjevanja na inicijativu Samire Merdžanic, dirigentice i Vokalnog ansambla i uz podršku Općine Bugojno, kraj godine obilježe divnom porukom zajedništva, tolerancije, skladom ljepote zajedničke pjesme. Govoreći o značaju obilježavanja Svjetskog dana horskog pjevanja i u Bugojnu, Samira Merdžanić, rukovodilac i dirigentica Vokalnog ansambla Bugojno je istakla:

„Na pragu dvadesete godišnjice djelovanja, Vokalni ansambl je priredio još jedan koncert. S obzirom na to da se širom svijeta u drugoj sedmici u decembru obilježava Svjetski dan horskog pjevanja, meni je drago da smo se uz podršku Općine Bugojno i načelnika Hasana Ajkunića pridružili toj velikoj raspjevanoj porodici i već treću godinu obilježavao taj, za nas, značajan datum.“

Ovom prilikom, Samira Merdžanić se zahvalila i gostima koji su u Bugojno stigli iz Tuzle, Sarajeva i Konjica, ali i članovima i roditeljima koji realizuju ili podržavaju aktivnosti Vokalnog ansambla.

Načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić je, izmedju ostalog , naglasio da je „glavni krivac“ za sve ovo što se dešava – Samira Merdžanić, koja se već 19 godina druži s djecom i mladima:

„Naredne godine Samira Merdžanić obilježava dvadeset godina rada. Samira, hvala ti za sve što pripremaš sa djecom i mladima u našem gradu. Vokalni ansambl predstavlja nas uspješno ne samo u našoj zemlji nego i u inostranstvu i vjerujem da će se njihov uspješan rad nastaviti.“

A ovo divno veče horskog pjevanja otvorili su najmladi – Horoljupci Vokalnog ansambla Bugojno, a obogatili članice ansamla „Tuzlanke“, „Chorus Cadenza“ iz Sarajeve, Sejfullaha iz Konjica i naravno Vokalnog ansambla Bugojno. Podršku u realizaciji su pružile i članice HKD “Napredak” Bugojno, prijatelj hora- Senahid Fuka, a specijalne zahvalnice pripremio je Nihad Bajraktarević, član Udruženja “Leptir” Bugojno. Kraj koncerta obilježila je zajednička izvedba – La musica di note.