Vokalni ansambl obilježio Svjetski dan horskog pjevanja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U subotu je u Kristalnoj sali Općine Bugojno održan tradicionalni koncert koji organizuje Vokalni ansambl Bugojno u povodu Svjetskog dana horskog pjevanja. Bio je ovo još jedan divan poklon gradu i publici koja voli horsko pjevanje.

 

   Sklad glasova okupljenih u Bugojnu u povodu Svjetskog dana horskog pjevanja na inicijativu Samire Merdžanic, dirigentice i Vokalnog ansambla i uz podršku Općine Bugojno, kraj godine obilježe divnom porukom zajedništva, tolerancije, skladom ljepote zajedničke pjesme. Govoreći o značaju obilježavanja Svjetskog dana horskog pjevanja i u Bugojnu, Samira Merdžanić, rukovodilac i dirigentica Vokalnog ansambla Bugojno je istakla:

„Na pragu dvadesete godišnjice djelovanja, Vokalni ansambl je priredio još jedan koncert. S obzirom na to da se širom svijeta u drugoj sedmici u decembru obilježava Svjetski dan horskog pjevanja, meni je drago da smo se uz podršku Općine Bugojno i načelnika Hasana Ajkunića pridružili toj velikoj raspjevanoj porodici i već treću godinu obilježavao taj, za nas, značajan datum.“

Ovom prilikom, Samira Merdžanić se zahvalila i gostima koji su u Bugojno stigli iz Tuzle, Sarajeva i Konjica, ali i članovima i roditeljima koji realizuju ili podržavaju aktivnosti Vokalnog ansambla.

Načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić je, izmedju ostalog , naglasio da je „glavni krivac“ za sve ovo što se dešava – Samira Merdžanić, koja se već 19 godina druži s djecom i mladima:

„Naredne godine Samira Merdžanić obilježava dvadeset godina rada. Samira, hvala ti za sve što pripremaš sa djecom i mladima u našem gradu. Vokalni ansambl predstavlja nas uspješno ne samo u našoj zemlji nego i u inostranstvu i vjerujem da će se njihov uspješan rad nastaviti.“

A ovo divno veče horskog pjevanja otvorili su najmladi – Horoljupci Vokalnog ansambla Bugojno, a obogatili članice ansamla „Tuzlanke“, „Chorus Cadenza“ iz Sarajeve, Sejfullaha iz Konjica i naravno Vokalnog ansambla Bugojno. Podršku u realizaciji su pružile i članice HKD “Napredak” Bugojno, prijatelj hora- Senahid Fuka, a specijalne zahvalnice pripremio je Nihad Bajraktarević, član Udruženja “Leptir” Bugojno. Kraj koncerta obilježila je zajednička izvedba – La musica di note.

vokalni ansambl 1vokalni ansambl 10vokalni ansambl 11vokalni ansambl 12vokalni ansambl 13vokalni ansambl 14vokalni ansambl 15vokalni ansambl 16vokalni ansambl 17vokalni ansambl 18vokalni ansambl 19vokalni ansambl 2vokalni ansambl 20vokalni ansambl 21vokalni ansambl 22vokalni ansambl 3vokalni ansambl 4vokalni ansambl 5vokalni ansambl 6vokalni ansambl 7vokalni ansambl 8vokalni ansambl 9vokalni ansambl