Dan volontera u Bugojnu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Medjunarodni dan volontera, 5. decembar, na prigodan način je obilježen i na području našeg grada.

Posjetom ovdašnjoj bolnici kao i uličnim performansom , ovaj datum su obilježili aktivisti NVO Sunce i volonteri Bugojna. Ovom prilikom, bolesnicima koji se nalaze na liječenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi uručili su skromne poklone. 

Nakon posjete Bolnici, volonteri Bugojna su na gradskom trgu u ul. Zlatnih ljiljana upriličili simboličan performans po nazivom „Slavimo volontiranje kao naviku srca“, a sve sa ciljem kako bi gradjanima ukazali na značaj i ulogu volonterizma. Ovoj akciji podršku je dao i načelnik općine Hasan Ajkunić koji je ovom prilikom istakao značaj i ulogu volonterizma i u našem gradu. O volonterizmu, kao i cestitku svim volonterima, uputio je ispred Službe za društvene djelatnosti i ujedno jedan od najistaknutijih bugojanskih volntera Željko Luledžija.

Tokom performansa, aktivisti NVO Sunce i volonteri Bugojna su na zanimljiv način, crtanjem, druženjem, isticanjem prigodnih transparenata, te podjelom brošura i leteka, nastojali prenijeti ljubav prema volonterizmu.

VOLONTERI 1VOLONTERI 10VOLONTERI 2VOLONTERI 3VOLONTERI 4VOLONTERI 5VOLONTERI 6VOLONTERI 7VOLONTERI 8VOLONTERI 9VOLONTERI