Vrijedna donacija opreme iz Danske stigla u JU Opća bolnica Bugojno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

JU Opća bolnica Bugojno ovih dana dobila je donaciju vrijedne opreme koja će olakšati rad i poboljšati uslove za boravak u bolnici.

Humanitarna organizacija MOST BRO iz Danske, uz angažman Bugojanca na privremenom radu u Danskoj Elmedina Bratića i Fuada Hajića iz bolnice u Bugojnu, uz podršku Bosanaca iz BiH koji žive i rade u Danskoj uspjela je osigurati donaciju i dostaviti je u Bugojno, a uvoz opreme omogućio je Crveni križ Bugojno.

Elmedin Bratić, koji je želio pomoći svom Bugojnu, iako je u Danskoj, ostvario je saradnju s Fuadom Hajićem, i pravovremenom reakcijom i organizacijom oprema je dostavljena u Bugojno. Donirana oprema je u dobrom stanju istakla je v.d. direktora Opće bolnice Berka Begović.

-Od posebnog značaja je donacija električnih bolničkih kreveta (56) , ali i opreme za hirurgiju poput 3 operaciona stola, 3 operacione lampe, te liftova za bolesnike, mašina za dezinfekciju instrumenata, ali i za pranje i dezinfekciju veša i sudja. Bolnica je i ranije nastojala nabaviti opremu, ali nije imala mogućnosti, tako da će ova donacija znatno olakšati boravak bolesnika , ali i podići kvalitet usluga u bolnici za korisnike s područja Gornjovrbaske regije – istakla je dr. Begović.

Već u narednih par dana donirana oprema bit će na raspolaganju korisnicima usluga bugojanske bolnice, a posebna zahvalnost izražena Humanitarnoj organizaciji MOST BRO iz Danske te Elmedinu Bratiću i Fuadu Hajiću za nesebičan angažman i uloženi trud na realizaciji i dostavi donacije u Bugojno.

Nesebičan doprinos u realizaciji dali su i Faruk Jakić, predsjednik humanitarne organizacije Most Bro, kao i pojedinci poput Kasima i Asima Aganbegovića i Safeta Hodžića porijeklom iz Bosanske Gradiške, oca i sina, Mirzeta i Senahida Bilanovića iz Šerića kod Zenice, Murisa Žige iz Sarajeva te ramazanskog imama Harisa Šabića iz Velike Kladuše. Pomoć su pružili i Amir Karadžić, Šefik Heljdić, Mirhet Emušić ,Erkan Hadžić, Almir Karat i Mirso Kamber Bosanci koji žive i rade u Danskoj.

Vjerujemo da će korištenjem ove opreme boravak bolesnika biti znatno ugodniju u Općoj bolnici Bugojno.

110111223456789