Vrijedna donacija opreme iz Danske stigla u JU Opća bolnica Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

JU Opća bolnica Bugojno ovih dana dobila je donaciju vrijedne opreme koja će olakšati rad i poboljšati uslove za boravak u bolnici.

Humanitarna organizacija MOST BRO iz Danske, uz angažman Bugojanca na privremenom radu u Danskoj Elmedina Bratića i Fuada Hajića iz bolnice u Bugojnu, uz podršku Bosanaca iz BiH koji žive i rade u Danskoj uspjela je osigurati donaciju i dostaviti je u Bugojno, a uvoz opreme omogućio je Crveni križ Bugojno.

Elmedin Bratić, koji je želio pomoći svom Bugojnu, iako je u Danskoj, ostvario je saradnju s Fuadom Hajićem, i pravovremenom reakcijom i organizacijom oprema je dostavljena u Bugojno. Donirana oprema je u dobrom stanju istakla je v.d. direktora Opće bolnice Berka Begović.

-Od posebnog značaja je donacija električnih bolničkih kreveta (56) , ali i opreme za hirurgiju poput 3 operaciona stola, 3 operacione lampe, te liftova za bolesnike, mašina za dezinfekciju instrumenata, ali i za pranje i dezinfekciju veša i sudja. Bolnica je i ranije nastojala nabaviti opremu, ali nije imala mogućnosti, tako da će ova donacija znatno olakšati boravak bolesnika , ali i podići kvalitet usluga u bolnici za korisnike s područja Gornjovrbaske regije – istakla je dr. Begović.

Već u narednih par dana donirana oprema bit će na raspolaganju korisnicima usluga bugojanske bolnice, a posebna zahvalnost izražena Humanitarnoj organizaciji MOST BRO iz Danske te Elmedinu Bratiću i Fuadu Hajiću za nesebičan angažman i uloženi trud na realizaciji i dostavi donacije u Bugojno.

Nesebičan doprinos u realizaciji dali su i Faruk Jakić, predsjednik humanitarne organizacije Most Bro, kao i pojedinci poput Kasima i Asima Aganbegovića i Safeta Hodžića porijeklom iz Bosanske Gradiške, oca i sina, Mirzeta i Senahida Bilanovića iz Šerića kod Zenice, Murisa Žige iz Sarajeva te ramazanskog imama Harisa Šabića iz Velike Kladuše. Pomoć su pružili i Amir Karadžić, Šefik Heljdić, Mirhet Emušić ,Erkan Hadžić, Almir Karat i Mirso Kamber Bosanci koji žive i rade u Danskoj.

Vjerujemo da će korištenjem ove opreme boravak bolesnika biti znatno ugodniju u Općoj bolnici Bugojno.