Zahvalnice za policijske službenike PU Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Danas je načelnik općine Bugojno u svom kabinetu primio predstavnike PU Bugojno. Povod je bio uručenje zahvalnica policajcu Emiru Ćefi i krim inspektoru Enesu Šehiću za nesebičnu hrabrost koju su pokazali i uspješno spriječili pokušaj kradje vozila u septembru ove godine.

Navedeni slučaj se desio 12.septembra ove godine kada su oba policijska službenika bila u direktnoj životnoj opasnosti i samo zahvaljujući brzoj reakciji i sposobnosti u obavljanju opasnog posla, uspjeli su sačuvati svoje živote ali i efikasno zaustaviti počinjenje krivičnog djela.Navedeni slučaj je samo jedan u nizu uspješnih akcija ovih policijskih službenika.

U znak zahvalnosti za njihovu hrabrost, Općinsko vijeće Bugojno je na jednoj od svojih sjednica prihvatilo prijedlog vijećnika Viktora Dundovića, da se Emiru Ćefi i Enesu Šehiću dodijele zahvalnice za uspješno spriječen pokušaj krivičnog djela, krađe vozila. Zahvalice su im uručene danas u kabinetu načelnika Hasana Ajkunića.

Iako nije bio prisutan na ovom sastanku, zahvalnica je ovom prilikom dodijeljena i načelniku Policijske uprave Bugojno Zaimu Ždraloviću, u čije ime je zahvalnicu primio Muamer Karadža, zamjenik komandira PU Bugojno.