Zasjedao OŠ CZ Bugojno povodom pandemije koronavirusa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Danas je u zgradi općine Bugojno održan sastanak Općinskog štaba civilne zaštite posvećen pandemiji koronavirusa.

Sastankom je predsjedavao načelnik općine Hasana Ajkunić, te izrazio nadu da ćemo se svi znati pridržavati onoga što je potrebno u ovo situaciji da bi posljedice bile što manje.

-Sastanak je organizovan kako bi preventivno djelovali za područje Općine. Definisali smo i nekoliko tačaka koje će u narednom periodu biti upotpuljene ili proširene, zavisno od situacije koja se bude dešavala na terenu. Sve javne ustanove i javna preduzeća dužna su napraviti svoje vlastite štabove a koji su zaduženi da adekvatno i kontinuirano dezinfekciono pripremaju prostor za zaposlenike koji rade sa strankama. Također su obavezni nabaviti zaštitna sredstva tim zaposlenicima, poput zaštitnih maski, rukavica i dezinfekcionih preparata. Rad sa strankama će se obavljati skraćeno i dvokratno, s tim da će Dom zdravlja, Bolnica i apoteke to obavljati prema vlastitim procjenama i potrebama. Preporučuje se ugostiteljima da u narednih 10 dana rade od 9,00 do 16,00 sati, a onima koji to mogu i kraće.Sve manifestacije u KSC Bugojno i Kristalnoj sali Općine su obustavljene. Od građana se traži strpljenje, te da se ne okupljaju u većem broju u većim tržnim centrima i na javnim prostorima. Također je svim javnim ustanovama i javnim preduzećima preporučeno da majkama koje imaju djecu mlađu od 6 godina iziđu u susret bilo odobravanjem godišnjeg odmora ili odsustva da mogu ostati kući sa djecom, kao i da se obavi razgovor sa zaposlenicima starijim od 55 godina, istakao je načelnik Ajkunić po okončanju sastanka.

Također je rečeno da je građanima permanentno dostupan broj 062 333 755, te je zaključeno da će u narednom periodu Štab zasjedati po potrebi.

10111213141516171889