Završen turnir „Glavice 2019.“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

          Dodjelom nagrada najboljim ekipama i pojedincimna u brojnim sportskim disciplinama, te vatrometom nakon finalne utakmice u malom nogometu, na stadonu Jaruga okončan je Drugi turnir „Glavice 2019.“.

         Uporedo sa turnirom u malom nogometu ove godine održan je i turnir u boćanju. Finalna večer je otvorena upravo susretom za treće mjestou boćanju koje je osvojila ekipa Džoker pobjedom od 2 : 0 nad sastavom Net-Flet. U finalu boćanja Hercegovačko pivo sa 2 : 0 savladalo je MZ Kopčić.

         Održana su i takmičenja u bacanju kamena s ramena i potezanju konopa. Od 7 učesnika kamen je najdalje bacio Mujo Forić, a upravo je on u potezanju konopa predvodio pobjedničku ekipu Džemat Glavice.

          U susretu za treće mjesto u malom nogometu MUP Bugojno je pogotkom Hakije Mešana sa 1 : 0 savladao Polet.

         Izuzetno dobar i zanimljiv, sa nizom akcija i na jednoj i na drugog strani, te na momente i rezultatski neizvjesan bio je finalni susret između ekipa ABA benzinska pumpa i Restoran šest braće. Na kraju je zasluženo, rezultatom 4 : 2, slavila ekipa ABA benzinska pumpa. Tri pogotka za pobjedničku ekipu postigao je Amir Baručija a jedan Admir Zukan. Strijelci za Restoran šest braće su bili Tarik Tutkur i Irhan Smajić. Za najboljeg golmana turnira proglašen je Haris Čakić, a za najboljeg igrača Amir Baručija, obojica iz pobjedničkog sastava ABA benzinska pumpa.

1920212223242526272829