Završeni „Dani sporta i knjige 2018“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Na stadionu Mladost u Bugojnu održana je završna ceremonija višednevne manifestacije „Dani sporta i knjige 2018“ čiji je organizator i domaćin bio Tekvando klub Bugojno.

Jednosatna završna manifestacija počela je kratkim prezentiranjem vještina četiri borilačka kluba registrovana u Bugojnu. Svoje kratke programe izveli su karatisti KK „Master“ , članovi KIK boks kluba „Izazov“, potom aikido klub „Nobujoši Tamura“ , te mladi članovi domaćina Tekvando kluba „Bugojno“.

Proglašeni su pobjednici literarnog, foto i video konkursa „Sportom i knjigom u bolje sutra“. U okviru literarnog konkursa, najboljom je ocijenjena priča Muje Adžemovića. Drugo mjesto pripalo je Azri Adžemović, dok je diplomu za treće mjesto dobio Edin Topčić. Pored diplome i knjige „I ja sam iz Srebrenice“ Fikreta Hodžića, autor prvoplasirane priće nagrađen je i novčano.

U takmičenju za foto konkurs prvo mjesto osvojio je Husein Šljivo za fotografiju na temu „Pogled ka protivniku“. Drugo mjesto za temu „Evo gola“ osvojio je Samir Mujakić iz Tuzle, dok je treće mjesto na ovom konkursu osvojila Biserka Božić za temu „Atletika Leptir“.

Pobjednik video konkursa ” Sportom i knjigom u bolje sutra” je Amer Hozić, uposlenik RTV Bugojno. Njegov pobjednički, trominutni spot je prikazan na svečanosti na stadionu „Mladost“.

-Za nepunih 20 dana u Danima sporta i knjige 2018, Tekvando klub Bugojno je bio uspješan domaćin Gradske utrke, turnira u malom nogometu, seminaru điu-đice, dana za motivaciju sa poznatim i kvalitetnim predavačima… Bilo je za svakoga po nešto i veoma smo zadovoljni. Nadamo se da ćemo smoći snage da i naredne godine budemo domaćini i organizatori ove prihvaćene manifestacije- riječi su predsjednika Tekvando kluba „Bugojno“ Hamze Malbašića.

Mujo_Adzemovic_prvoplasirani_u_literarnom_konkursu_sa_Malbasicemcetiri_kluba_prezentirala_vjestine