“Ženski razgovori” na Fedri

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Petu noć 44. Teatarskog festivala Fedra publici se predstavilo Grad pozorište Gradiška s predstavom „Ženski razgovori“ za koju je tekst napisao Duško Radović. Predstavu je režirao Admir Mešić, a razgovore je prezentirala petočlana mlada glumačka ekipa.

Grad pozorište Gradiška osnovano je 2007. godine na inicijativu mladih glumaca, a s radom je počelo 2008. godine. U pozorištu su zaposlena dva profesionalna glumca, a od 2011. godine djeluje i Omladinski studio. Ovo je drugi put da učestvuju na Festivalu u Bugojnu.
-Predstava je radjena tako da sam spajao scene, u formi stand up komedije, i tekst nije doživio dramatizaciju, nego su poredane odredjene priče. To smo spojili u jednu priču s minimalnom scenografijom. Djevojke izlaze na scenu i kazuju „Ženske razgovore“ – istakao je režiser Admir Mešić.
Režiser Admir Mešić istakao je da je samo učešće na Festivalu u Bugojnu za njih nagrada i igranje predstave pred publikom u Bugojnu predstavlja priznanje. S tim se slažu i mlade glumice koje su sretne zbog prilike da učestvuju na jednom ovakvom festivalu.