“Ženski razgovori” na Fedri

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Petu noć 44. Teatarskog festivala Fedra publici se predstavilo Grad pozorište Gradiška s predstavom „Ženski razgovori“ za koju je tekst napisao Duško Radović. Predstavu je režirao Admir Mešić, a razgovore je prezentirala petočlana mlada glumačka ekipa.

Grad pozorište Gradiška osnovano je 2007. godine na inicijativu mladih glumaca, a s radom je počelo 2008. godine. U pozorištu su zaposlena dva profesionalna glumca, a od 2011. godine djeluje i Omladinski studio. Ovo je drugi put da učestvuju na Festivalu u Bugojnu.
-Predstava je radjena tako da sam spajao scene, u formi stand up komedije, i tekst nije doživio dramatizaciju, nego su poredane odredjene priče. To smo spojili u jednu priču s minimalnom scenografijom. Djevojke izlaze na scenu i kazuju „Ženske razgovore“ – istakao je režiser Admir Mešić.
Režiser Admir Mešić istakao je da je samo učešće na Festivalu u Bugojnu za njih nagrada i igranje predstave pred publikom u Bugojnu predstavlja priznanje. S tim se slažu i mlade glumice koje su sretne zbog prilike da učestvuju na jednom ovakvom festivalu.

47484950515253545556