Akcija uređenja korita Vesočnice kod Vrbas naselja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Danas je započeta zajednička akcija Javnog preduzeća za stambeno-komunalne poslove i lokalne puteve i Nogometnog kluba „Iskra“ na uređenja korita rijeke Vesočnice na lokalitetu između Gradskog stadiona „Jaklić“ i Vrbas naselja.

Na uređenju poprilično zapuštenog korita rijeke Vesočnice angažovano je šest radnika, dvojica ispred Nogometnog kluba Iskra i četvotica ispred Javnog prduzeća za stambeno-komunalne poslove i lokalne puteve.

Kako bi u narednom periodu bilo spriječeno nekontrolisano odlaganje kesa i drugog otpada na platou „ buvlje pijace“ biće postavljen kontejner.

Po riječima direktora Javnog preduzeća za stambeno-komunalne poslove i lokalne puteve Adisa Mašića po uređenju korita Vesočnice, odnosno nakon što otpad i šiblje budu uklonjeni, planirano je da se duž obale do Vrbas naselja osposobi rasvjeta, te postave klupe, kao bi ovaj prostor u narednom periodu bio pretvor u ugodno šetalište.

Nakon uređenja korita Vesočnice prtostor između Vrbas naselja i Gradskog stadiona “Jaklić” sigurno će dobit  ljepši izgled kojeg će zajedničkom brigom svih koji dolaze na „buvlju pijacu“ valjati očuvati što duže.

1920212223242526