Akcija uređenja korita Vesočnice kod Vrbas naselja

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Danas je započeta zajednička akcija Javnog preduzeća za stambeno-komunalne poslove i lokalne puteve i Nogometnog kluba „Iskra“ na uređenja korita rijeke Vesočnice na lokalitetu između Gradskog stadiona „Jaklić“ i Vrbas naselja.

Na uređenju poprilično zapuštenog korita rijeke Vesočnice angažovano je šest radnika, dvojica ispred Nogometnog kluba Iskra i četvotica ispred Javnog prduzeća za stambeno-komunalne poslove i lokalne puteve.

Kako bi u narednom periodu bilo spriječeno nekontrolisano odlaganje kesa i drugog otpada na platou „ buvlje pijace“ biće postavljen kontejner.

Po riječima direktora Javnog preduzeća za stambeno-komunalne poslove i lokalne puteve Adisa Mašića po uređenju korita Vesočnice, odnosno nakon što otpad i šiblje budu uklonjeni, planirano je da se duž obale do Vrbas naselja osposobi rasvjeta, te postave klupe, kao bi ovaj prostor u narednom periodu bio pretvor u ugodno šetalište.

Nakon uređenja korita Vesočnice prtostor između Vrbas naselja i Gradskog stadiona “Jaklić” sigurno će dobit  ljepši izgled kojeg će zajedničkom brigom svih koji dolaze na „buvlju pijacu“ valjati očuvati što duže.