Bh kadeti šesti na turniru „Rukomet je moja budućnost“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzela je šesto mjesto na Šestom međunarodnom turniru „Rukomet je moja budućnost“.

Mladi reprezantativci naše zemlje u duelu za peto mjesto poraženi su od vršnjaka Švicarske sa 25 : 24. Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri obje selekcije, a iako su bh kadeti u pojedinim trenucima imali prednost i po 2 do 3 gola na odmor se otišlo sa neriješenih ishodom 13 : 13.

I u nastavku se igralo gol za gol do sredine drugog poluvremena kada su kadeti Švicarske uspjeli napraviti prednost od 2 gola koju su održavali do samog kraja. Na obje strane bilo je i grešaka u pojedinim trenutcima, a što je posljedica umora kod mladih rukometaša iz prethodnih duela.

Efikasniji od ostalih u bh reprezentaciji bili su Nedim Hadžić i Damir Kadrić sa po 7 postignutih golova, dok je isti učinak u reprezntaciji Štvicarske imao Niko Eggimann.

Bh selektora Nebojša Golić, uprkos porazu od Švicarske u duelu za peto mjesto, izuzetno je zadovoljan učinkom svojih izabranika. Kako je istakao u protekla 4 dana bh kadeti su pokazali karakter i izuzetno zalaganje u duelima sa znatno jačim protivnicima. Selektor Golić je izrazio nadu da će ovi mladi momci po povratku u svoje klubove nastaviti sa još većim entuzijazmom sa treninzima a kako bi se i na narednim okupljanjima našli na reprezentativnom spisku.