BPS-Sefer Halilović održala centralni predizborni skup u Bugojnu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

BPS- Sefer Halilović postaje respektabina stranka kojoj pristupaju visokoobrazovan, moralni, mladi ljudi, penzioneri , borci, a najviše obespravljeni grdjani, rekao je nosilac liste za Općinsko vijeće Bugojno Jusuf Halilović.

– BPS-Sefer Halilović nudi građanima Bugojna priliku da u Općinsko vijeće delegiraju časne i poštene ljude koji teže promjenama, a motivisani su, pa možda, posljednjim egzistencijalnim, društvenim i kulturnim krikom ovog naroda. Mi smo Vaša djeca i Vaša prilika za bolje sutra budućih generacija-rekao je Halilović.

Aktuelna vlast dovela je do nesigurnosti, nezaposlenosti i odlaska preko 80.000 mladih, istakao je predsjednik RO Centralna Bosna Vahid Spahić, te dodao kako Bosna ima dva puta, promjene koje nudi BPS ili put u beznadje, koje imamo sad. Svjedoci smo nasrtaja na naše najveće vrijednosti, na cjelovitost BiH, na mir, stavranja nesigurnosti i rušenja načela Dejtonskog sporazuma i zbog toga spremno izlazimo na ove izbore, kazala je potpredsjednica BPS Zahida Čosić Spahić.

Evocirajući uspomene na ratna dešavanja, Zaim Backović, zastupnik BPS-a u Paralmentu BiH osvrnuo se i na aktulne teme, održavanje referenduma u RS-u , na neiskorištena prirodna bogastva, nezaposlenost i na poražavajuće podatke o odlasku mladih iz BiH.

Na skupu su predstavljeni kandidati za Općinsko vijeće Bugojno. BPS- Sefer Halilovic daje punu podršku nezavisnom kandidatu Hasan Ajkunicu rečeno je na kraju centralnog predizbornog skupa, te poručeno: “2.oktobra olovkom branite svoje dostojsnstvo”.