Centralni predizborni skup održala nezavisna lista Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Na prostoru ispred zgrade Medžlisa IZ Bugojno u srijedu je Centralni predizborni skup održala Nezavisna lista Bugojno.

Predstavljeni su kandidati ove liste za OV Bugojno. U svom će radu biti okrenuti rješavanju ključnih pitanja bitnih za sve stanovnika lokalne zajednice, bez političkog mentorstva različitih centara moći, poručeno je sa skupa Nezavisne liste Bugojno.

Okupljenim građanima nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine u ime Nezavisne liste Bugojno obratila se Merima Jašarević, kandidatkinja pomenute liste pod brojem dva. Naglasila je kako će kandidati Nezavisne liste raditi u interesu građana po svim pitanjima, koja ih se tiču.

Predstavljeni su potom kandidati Nezavisne liste za predstojeće općinske izbore u našoj zemlji. Prisutnima su se obratili Azem Kapetan, Faruk Dagoja, Saša Živanov, Leonida Pandžo, Amela Kulaš, Mustafa Ugarak i Enver Hadžiahmetović. Izložili su osnovne programske ciljeve liste, naglasivši da je u osnovi postizanje boljih uslova života svih građana kroz razvoj privrede i ekonomije, a sve to uz prisan odnos sa građanima, jer Nezavisna lista nema nad sobom političke tutore, ona je lokalna i zaista nezavisna, poručili su pomenuti kandidati.

Nosilac Nezavisne liste Samir Šečić, u svom je obraćanju naglasio kako Nezavisna listanema obavezu provoditi bilo kakve instrukcije ili direktive stranačkih centrala, naprotiv smatra svojom obavezom da dosljedno insistira na rješavanju ključnih pitanja iz nadležnosti općine. Za to po njegovim riječima ima dovoljno sposobnosti da to čini na pošten i kvalitetan način. Na kraju skupa pozvao je građane da glasaju za kandidate Nezavisne liste i nezavisnog kandidata za načelnika općine Hasana Ajkunića.