Centralni predizborni skup OO SDA Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

 Sinoć je u prepunoj dvorani KSC-a održan centralni predizborni skup OO SDA Bugojno na kojem su predstavljeni kandidati stranke za Općinsko vijeće. Na skupu su se, između ostalih, obratili podpredsjednica FBiH, Melika Mahmutbegović i predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić.

Po intoniranju himne  BiH-ne i himne SDA, kratko se obratio podpredsjednik OO SDA, Amir Šečibović te između ostalog pozvao građane da 2.oktobra daju glas jedinstvu i najboljima, za SDA. Potom su predstavljeni kandidati za Općinsko vijeće u čije ime se obratio nosilac liste Salih Gurbeta. Kao kandidat za nečelnika ispred Koalicije SDA/SBB, skupu se obratio Haris Mujić čiji je kritički osvrt na trenutno stanje u općini dočekan negodovanjem i zvižducima.

U nastavku, gromoglasnim aplauzom, popraćena je predsjednica OO SDA Bugojno Melika Mahmutbegović koja je pozvala na tolerantnost  te poručila  da je jedinstvo ključ uspjeha i uslov našeg opstanka, da daju glas mladosti i iskustvu, kandidatima SDA.   O nastajanju SDA , rezultatima i ciljevima stranke koja je uvijek radila  u interesu Bošnjaka i svih naroda, govorio je na kraju skupa predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić te naglasio da ovo nije vrijeme zamjeranja već mora biti isključivo vrijeme našeg jedinstva.

Na kraju skupa upućen  je poziv biračima da 2.oktobra izađu na izbore, glasaju po svojoj savjesti , da glasaju za jedinstvo, za snagu BiH-ne, za SDA.