Čestitka povodom Svjetskog dana učitelja

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U ime općine Bugojno i u svoje ime, upućujem iskrene čestitke povodom 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja, svim prosvjetnim radnicima bugojanskih osnovnih i srdnjih škola, kao i svim vaspitačima u predškolskim ustanovama.

Povodom ovog značajnog datuma svim prosvjetnim radnicima želim uputiti zahvalnost i poštovanje za sve ono što u svom radu čine kako bi mladim generacijama Bugojna prenijeli neophodna znanja i vještine kako bi u budućnosti bili vrijedni članovi našeg društva i imali značajnu ulogu u izgradnji sretnog porodičnog i društvenog života.

Vaša uloga u našem društvu od iznimnog je značaja, jer naša djeca u kojima je budućnost naše općine i cijele države, od vas dobijaju potrebna znanja kako bi ih sutra uspješno iskoristili za dobrobit svih nas i vodili ovu zajednicu u bolje sutra. Svjesni smo težine, odgovornosti i uslova u kojima obavljate ovu plemenitu profesiju, iako ti uslovi u kojima djelujete nisu idealni, a vaš rad nije dovoljno vrednovan, znam kako, unatoč tome, ulažete maksimalne napore u obrazovanju i odgoju svakoga učenika.

Najveća nagrada i priznanje za taj vaš rad su brojni naraštaji mladih obrazovanih ljudi koji izlaze iz vaših učionica. Vaše bezgraničnog zalaganje, trud i požrtvovansti u misiji odgoja i obrazovanja budućih naraštaja ostavlja trajni pečat na razvoj ne samo naše lokalne zajednice već i šire. Kvalitetno obrazovanje je za svaku državu najjači temelj održivog razvoja, napretka i prosperiteta i najjači temelj za bolje sutra.

Čestitajući vam još jednom ovaj vaš praznik, želim vam da i dalje u vašem radu preovladava mudrost u pristupu ovom plemenitom pozivu, zadržavajući u njemu ono što je i do sada bilo dobro i uvažavajući iskustva koja treba da nas dovedu do najboljeg obrazovnog sistema. Želim vam da i dalje stručno i s ljubavlju obavljate svoj plemeniti posao učitelja.

 

S poštovanjem

 

OPĆINSKI NAČELNIK

prof. Hasan Ajkunić