Dan nezavisnosti BiH: Sutra će biti izvedena predstava “Djavolja posla”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U povodu Dana nezavisnosti publika u Bugojnu će 1. marta moći pogledati pozorišnu predstavu Teatra Fedra „Djavolja posla“ . Pokrovitelj predstave je načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić. 
 

 
 
Podsjetimo riječ je o predstavi koja je prošle godine pretpremijerno izvedena u povodu Dana Općine Bugojno i od tada niže uspjehe. Posljednji uspjeh zabilježen je u susjednoj Hrvatskoj.
Prema odluci žirija, predstava “Đavolja posla” Teatra “Fedra” Bugojno najbolja je predstava na 29. Smotri, održanoj u Retkovcima.
– Predstava “Đavolja posla” u režiji i adaptaciji Senade Milanović ističe se u svakom aspektu kazališne umjetnosti kao zrelo djelo koje dopire do publike. Tečna i pitka dramaturgija neprimjetna i minuciozna režija u kombinaciji sa scenografijom, kostimografijom i oblikovanjem svjetla nenametljivo podupiru priču i pridonose njezinoj jasnoći. Navedene elemente u scensku cjelinu zaokružuje energičan ansambl, koji ju nepatvorenom uvjerljivošću, finim nijansiranjem, brzim tempom, vještim transformacijama i neposrednom igrom prenosi publici vodeći ju kroz predstavu nabijenu emocijama, komikom i surovom iskrenošću. Za izvrsnost ukupnog dojma zaslužan je i suvremeni tekst Miroljuba Nedovića, koji je vješto stvorio priču koja se tiče svih nas baveći se ljudskom taštinom, tvoreći tako istovremeno situacije duboke ljudske drame, ali i komiku karaktera i situacija, koje se vješto isprepleću u brzom ritmu. Promišljenost i ujednačenost svih elemenata oduševljava jednako kao i uigranost cijelog ansambla te su doista vrijedni svake pohvale u ovoj predstavi, koja publiku istovremeno tjera na smijeh do suza, ali i na duboko promišljanje – stoji u objašnjenju žirija za najbolju predstavu.
Najbolji glumac je Amel Ugarak.
 
Predstava će biti izvedena u Maloj sali KSC-a s početkom u 20:00 sati, a ulaz je besplatan.