Dan nezavisnosti BiH: Svečana akademija u Bugojnu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U povodu Dana nezavisnosti BiH u Kristalnoj sali Općine Bugojno održana je Svečana akademija.

Nakon intoniranja državne himne, na početku Svečane akademije, Azra Karalić je podsjetila na historijske činjenice u razvoju BiH kao države i njen put ka nezavisnosti.

Govoreći o značaju Dana nezavisnosti zamjenik predsjedavajućeg OV Bugojno Salih Gurbeta naglasio je potrebu njegovanja temeljnih vrijednosti razumijevajući jedni druge, i zajednički doprinoseći prosperitetu države BiH.

-S ovog mjesta pozivam prije svega sve mlade ljude da ustraju u gradjenju države BiH i očuvanju njene nezavisnosti. Sretan vam Dan nezavisnosti BiH- istakao je, izmedju ostalog, Salih Gurbeta, zamjenik predsjedavajućeg OV Bugojno.

Predsjedavajući OV Bugojno Igor Vrljić naglasio je značaj države BiH i njene nezavisnosti.
– Ono što želim reći je da su se stanovnici BiH opredijelili da grade BiH kao nezavisnu državu. Naša je obaveza da nastavimo graditi državu za sve njene gradjane- istakao je Igor Vrljić, predsjedavajući OV Bugojno i uputio čestitku u povodu Dana nezavisnosti BiH.

Govoreći o državi BiH i izazovima njene nezavisnosti, načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić osvrnuo se na složenost situacije u BiH, izazovima njenog očuvanja, njenoj vjekovnoj opstojnosti i borbi za njen razvoj.
-Vjerujem da ćemo s ovog mjesta poslati poruku da će država BiH opstati, da će biti jedinstvena i nezavisna država i da ćemo čuvati našu domovinu. Sretan vam/nam Dan nezavisnosti BiH – poručio je načelnik Hasan Ajkunić.

Svečanu akademiju prigodnim programom upotpunili su članovi Teatra Fedra Bugojno, učenici Gimnazije Bugojno, Gradski folklorni ansambl i Narodni orkestar Bugojno, kao i maleni članovi folklorne sekcije HKD „Napredak“ Bugojno, kao i mladi pjevač Jasmin Muslimović.