Drugi dan turnira “Rukomet je moja budućnost”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U toku je drugi dan trajanja 7. međunarodnog omladinskog turnira „Rukomet je moja budućnost“. Reprezentacija Bosne i Hercegovine ni u drugom nastupu na ovom turniru nije uspjela upisati pobjedu.

Mladi rukometaši naše zemlje u drugom susretu na turniru sastali su se sa vršnjacima Poljske i nakon odličnog prvog poluvremena, u kojem su diktiurali tempo i permanentno vodili, u drugom dijelu su, nakon par neshvatljivih grešaka, protivniku dozvolili da se razmaše i upiše pobjedu od 5 golova razlike.

U prvih 30 minuta reprezentacija naše zemlje, zahvaljujući prvenstveno dobrim odbranama Dejana Rikanovića, na momente je imala i do 3-4 gola prednosti. Na odmor se otišlo sa 14 : 13 u korist Bosne i Hercegovine. I u nastavku su mladi rukometaši naše zemlje dobro počeli ali već nakon 5 minuta igre i 3 uzastopne greške u napadu dozvolili su protivniku da izjednači i povede. Greške bh reprezentativaca Poljaci su iskoristili na najbolji način i iz minute u minutu povećavali prednost u svoju koriust do konačnih 31 : 26.

Reprezentacija Njemačke sinoć je u svom drugom nastupu upisala drugo pobjedu na turniru, ovog puta protiv selekcije Švicarske sa 34 : 21, poluvrijeme 18 : 12. Sjeverna Makedonija sinoć je bila bolja od Srbije sa 35 : 26, poluvrijeme 16 : 7.Uvjerljivu pobjedu danas su ubilježili i reprezentativci Slovenije protiv Katara sa 31 : 18, poluvrijeme 14 : 5.

2345