“Haro i prijatelji”- 20 godina uspješne karijere

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Na Gradskom trgu sinoć je održan koncert „Haro i prijatelji“. Pobudilo je ovo pažnju velikog broja ljubitelja muzike i onih koji su proteklih 20 godina pratili muzičku karijeru Hare kao muzičara, kompozitora i tekstopisca.

„Haro i prijatelji“ koncert je kojim je obilježeno 20 godina muzičke karijere Muharema Hamzakadića Hare. Ovaj koncert trebao je biti realizovan tokom ljeta, ali zbog različitih obaveza učesnika uspjeli su se okupiti tek sada. Veliki je broj nastupa, nagrada, koncerata obilježio 20 godina uspješne karijere, a dvosatnim koncertom Haro s prijateljima želio se zahvaliti publici koja ga podržava sve ove godine. Iako bi se moglo puno toga reći o 20 godina uspješnog bavljenja muzikom, naglasit ćemo da je Haro postao prepoznatljiv muzičar ne samo u našem gradu, nego i u regiji o čemu svjedoči saradnja s brojnim uspješnim pjevačima, od Hanke Paldum, Geronima, Davora Badrova i drugih. Koncert su sinoć upotpunili njegovi prijatelji, Geronimo, Jasmin Burek i Davor Badrov čije karijere je obilježila i saradnja s Harom.
Podršku koncertu, kao i brojnim drugim dogadjajima u našem gradu pružio je i načelnik Hasan Ajkunić.
Ovom koncertu prisustvovao je veliki broj poštovalaca Harinog rada koji su stigli iz cijele regije i uživali u raznolikom repertoaru tokom dvosatnog koncerta.